Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

«Παράδεισος» των καλοφαγάδων επί ένα μήνα, η Θεσσαλονίκη

A picture of myselfImage via Wikipedia
Γιορτή γεύσεων και αρωμάτων φιλοδοξεί να αποτελέσει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που «μαγειρεύεται» στη Θεσσαλονίκη από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, η «15η Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου» και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Το... φαγοπότι ξεκινάει με τη δράση «Gastronomy: 9 νέοι chef μαγειρεύουν» (4 με 6 Νοεμβρίου, Αποθήκη 13 στο Λιμάνι), οπότε και εννέα νέοι chef θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στα εδέσματα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος).
Στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο το κοινό θα επιδοθεί σε «Γευστικές αναζητήσεις», τοπικών προϊόντων από πολλές γωνίες της Ελλάδας. Παράλληλα, θα διεξαχθούν, εργαστήρια γεύσης, masterclasses από γνωστούς chef και συζητήσεις για την πορεία και το μέλλον της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης.
Τα φημισμένα κρητικά προϊόντα θα έχουν την τιμητική τους το τριήμερο 18, 19 και 20 Νοεμβρίου με το Φεστιβάλ να φιλοξενεί την «Παγκρήτια Έκθεση Προϊόντων Ποιότητας» του Δήμου Χανίων.
Στις 20 Νοεμβρίου μπαίνουν «Τα παιδιά στην κουζίνα» και οι μικροί chef θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με υλικά, να παίξουν με τις πρώτες ύλες, να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια ρόλων και «γευστικών» δοκιμασιών.
Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης συμμετέχουν και οι χώροι εστίασης της πόλης. Έτσι, «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω» καθώς, κάθε Τρίτη του Νοεμβρίου, θα υπάρχουν σε εστιατόρια και καφέ, προτεινόμενα μενού με 10 €, που θα δίνουν την ευκαιρία για γευστικές δοκιμές και πρωτότυπα γαστρονομικά δείπνα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα εμπνευσμένα από τη γαστρονομία και παρουσιάσεις βιβλίων μαγειρικής.
Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, όπου οινοποιοί και αποσταγματοποιοί από όλη την Ελλάδα και διάσημες αμπελουργικές περιοχές από όλον τον κόσμο, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://foodfestival.thessaloniki.gr και στο τηλ.: 2310-877.912.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: