Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Νέο απεργιακό μπαράζ από σήμερα

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα εμφανίζονται... οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Η πρώτη 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να εξαγγελθεί την ερχόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία, ωστόσο, θα πρέπει να λάβει την έγκριση και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτεργάτες

Tη συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για ακόμη ένα 48ωρο, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Πλέον, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Οι ναυτεργάτες ζητούν, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, τη διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι

Την αποχή από τα καθήκοντά τους για ακόμη τέσσερις ημέρες αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.

Η πρώτη διήμερη αποχή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 26 και 27 Οκτωβρίου και η δεύτερη στις 3 και 4 Νοεμβρίου.

Σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί

Απέτυχε να περάσει την πρόταση του για τριήμερη απεργία στις 24,25 και 26 Οκτωβρίου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση των Προέδρων των Τοπικών Ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ. Επίσης απορρίφθηκαν προτάσεις για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι καθηγητές όμως αποφάσισαν, εφόσον τα προβλήματα είναι κοινά να προχωρήσουν μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε κινητοποιήσεις. Ως πρώτο βήμα θα ζητήσουν την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Οκτωβρίου.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών έχουν σχέση με τα σκληρά οικονομικά μέτρα αλλά και τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: