Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

F1: Ο Μπάτον τη νίκη ο Φέτελ το Πρωτάθλημα

Πολλά ήταν τα χαμόγελα στο GP της Ιαπωνίας. Καταρχάς του Τζέινσον Μπάτον που πρόσθεσε το όνομά του στους νικητές στη φημισμένη Σουζούκα.

Του Φερνάντο Αλόνσο που τη δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι η Ferrari και ο Ισπανός –έστω και στο τελείωμα του Πρωταθλήματος- είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Όμως το μεγαλύτερο χαμόγελο από όλους το έχει ο Σεμπαστιέν Φέτελ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα…

Ο Γερμανός πιλότος τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω και από τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά πανηγύρισε το δεύτερο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο του!

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull πήρε τη νίκη εννιά φορές, είχε 14 συμμετοχές στο βάθρο και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με 324 βαθμούς, τέσσερα γκραν πρι πριν το τέλος της σεζόν.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ και στην πέμπτη ο Λιούις Χάμιλτον. Εκτος κατατάχθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Φελίπε Μάσα και στη όγδοη ο Σέρχιο Πέρεζ.

Ο 24χρονος Φέτελ έγινε σήμερα ο νεότερος πιλότος που έχει δυο παγκόσμια πρωταθλήματα στην κατοχή του στην ιστορία της Formula1.

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον για ακόμη έναν αγώνα κονταροχτυπήθηκε με τον Φελίπε Μάσα, χωρίς ωστόσο οι αγωνοδίκες να τιμωρήσουν κάποιον από τους δύο.
Ο Ιάπωνας, Καμουί Κομπαγιάσι, δεν κατάφερε να μπει στη βαθμολογούμενη δεκάδα, σε αντίθεση με τον Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είχε εκκινήσει από την τελευταία θέση.

Ο αγώνας κρίθηκε κατά κύριο λόγο στην τακτική και την ταχύτητα της McLaren στα πιτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τα ελαστικά έπαιξαν το ρόλο τους με τους πιλότους να κάνουν τουλάχιστον τρία πιτ στοπ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: