Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Έπιασαν 15 σωματέμπορους με πελατολόγιο 6500 άτομα!

Έστηνε ερωτικά ραντεβού, μέσω αγγελιών. Το πελατολόγιο του κυκλώματος, που ήταν καταχωρημένο σε κομπιούτερ. 3 τηλεφωνικά κέντρα συντόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού, με 65 κινητά τηλέφωνα. 

Εξαρθρώθηκε, χθες, στην Αττική, πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που προέρχονται κυρίως από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Τα μέλη του κυκλώματος, που επί χρόνια, έκλειναν τα ερωτικά ραντεβού μέσω αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, χρησιμοποιούσαν τρία (3) τηλεφωνικά - συντονιστικά κέντρα, σε διαφορετικά σπίτια που είχαν νοικιάσει για το σκοπό αυτό.
Κατά τη διάρκεια των ταυτοχρόνων αστυνομικών επιχειρήσεων, που έγιναν χθες, στους χώρους και σε σπίτια του κυκλώματος, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν τα δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ διέφυγε της σύλληψης μια (1) ημεδαπή 61 ετών, που αποτελεί διευθυντικό της στέλεχος.
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε ότι, από δεκαετίας τουλάχιστον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διευθυντικά στελέχη έναν 51χρονο ημεδαπό και την μη συλληφθείσα 61χρονη ημεδαπή, εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά επί μακρόν αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες εντόπιζαν στις χώρες καταγωγής τους. Ο εντοπισμός τους επιτυγχάνονταν μέσω «γραφείων ευρέσεως εργασίας», όπου εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως σερβιτόρες, τις μετέφεραν στην Χώρα μας.
Στη συνέχεια, και αφού τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κράτη -μέλη της Ε.Ε., τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής, μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε διάφορες εφημερίδες.
Το σύνολο των εισπράξεων από κάθε ερωτικό ραντεβού το παρέδιδαν στους συνοδούς μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι αφού τους απέδιδαν ένα μικρό μέρος, στην συνέχεια κρατούσαν την αμοιβή τους και καθημερινά παρέδιδαν τα υπόλοιπα χρήματα στον ταμία της οργάνωσης, έναν 38χρονο ημεδαπό. Ο τελευταίος αφού συγκέντρωνε τις καθημερινές εισπράξεις τις παρέδιδε στα δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης, τα οποία τις κατέθεταν σε λογαριασμούς τους σε πιστωτικά ιδρύματα ή τα έστελναν στο εξωτερικό.
Σε έρευνες, σε τρία διαμερίσματα, στις περιοχές της Ν. Φιλαδέλφειας και Αγίων Αναργύρων, όπου εντοπίσθηκαν - -3- τηλεφωνικά – συντονιστικά κέντρα της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -65- συσκευές κινητών τηλεφώνων, χιλιάδες σημειώσεις (ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα), με τα καθημερινά ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των μελών της οργάνωσης, των γυναικών που αυτοί εκμεταλλεύονταν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν. Επίσης βρέθηκε σε ηλεκτρονική μορφή (οπτικό δίσκο- CD ) το πελατολόγιο της οργάνωσης, με προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, που αριθμεί περισσότερα από -6.500- άτομα. Η βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία ταξινομημένα ανά μήνα, υπό μορφή αρχείου.
Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, τα καθαρά κέρδη των δύο διευθυντικών μελών ανέρχονταν καθημερινά, στο ποσό των -1.000- ευρώ τουλάχιστον.
Κατά τις έρευνες στις οικίες των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -14.015- ευρώ, καθώς και -12- Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των αλλοδαπών γυναικών.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσήχθησαν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων έξι (6) αλλοδαπές γυναίκες που εργάζονταν στο «γραφείο», η μία (1) εκ των οποίων, υπήκοος Ρωσίας, αιτήθηκε αρωγή και προστασία και φιλοξενείται σε ξενώνα Μ.Κ.Ο, ενώ σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού της, ως θύμα εμπορίας ανθρώπων θα υποβληθεί στην Εισαγγελία.
Οι δεκαπέντε (15) συλληφθέντες, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της εγκληματικής Οργάνωσης, της σωματεμπορίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συρροή, της πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότηση της τρομοκρατίας καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: