Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Από 15 χρόνια φυλακή σε δύο εφοριακούς για κομπίνα με το ΦΠΑ

Ποινές κάθειρξης 15 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο επίορκους εφοριακούς, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α. της Α' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης -ήδη κρατούμενη για παρόμοιες υποθέσεις στις δικαστικές φυλακές Διαβατών- κι έναν ακόμη υπάλληλο που κατά καιρούς "χρημάτισε" διευθυντής στην εν λόγω εφορία. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε κι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ενδυμάτων και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε την παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δρχ.) την περίοδο 1998 έως 2002.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο ο επιχειρηματίας και ο γιος του, που κρίθηκε αθώος για την υπόθεση, ενώ οι δύο εφοριακοί δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων. Να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθυντής της παραπάνω εφορίας διαφεύγει της σύλληψής του.

Το δικαστήριο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις επιβληθείσες ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: