Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι ευρωπαίοι καρδιολόγοι προκαλούν..."εμφραγμα" στον τουρισμό της Αθήνας

The legendary hotel Grande Bretagne in central...
Image via Wikipedia
Την ανησυχία του για τη ματαίωση μεγάλων συνεδρίων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, καθώς και τους κινδύνους ερήμωσης της πόλης, που συνεπάγεται η αποχώρηση μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών από το κέντρο της, επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού, την οποία κοινοποιεί στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη ματαίωση μεγάλων διεθνών συνεδρίων, όπως π.χ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας και συνεργαζόμενων ΅ε αυτή οργανισμών, που θα πραγ΅ατοποιούνταν στην Αθήνα ΅ε τη συμμετοχή περίπου 10.000 επιστημόνων, την επόμενη τριετία.
Όπως σημειώνει, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας (European Society of Cardiology) έχει αποφασίσει να προβεί στην περικοπή κάθε συνεδριακής δραστηριότητας στην Ελλάδα, επικαλούμενη λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στην Ελλάδα, καθώς και το υψηλό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό ρίσκο, δρομολογώντας, ήδη, τη ΅εταφορά των συνεδρίων της σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης.
Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, εκτιμά στην επιστολή του ο κ. Καμίνης, πέραν κάθε αμφιβολίας θα επηρεάσει αρνητικά και προς την ίδια κατεύθυνση σειρά άλλων αντίστοιχων και ανάλογων Επιστημονικών Φορέων, οι οποίοι είτε έχουν κλείσει συνέδρια στην Αθήνα και στη χώρα μας, είτε εξετάζουν την Αθήνα ή άλλη περιοχή της χώρας μας ως πιθανό προορισμό για τη διεξαγωγή των συνεδρίων τους.
Ο κ. Καμίνης ζητεί την παρέμβαση των κ.κ. Πάγκαλου, Δήμα και Γερουλάνου προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μίας τέτοιας εξέλιξης και να αποφευχθούν οι ολέθριες -όπως αναφέρει- επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά.
Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος της Αθήνας υπογραμμίζει επίσης ότι παρακολουθεί ΅ε ανησυχία το γεγονός ότι μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί (ΔΕΗ, ΙΚΑ κά), καθώς και φορείς της κεντρικής διοίκησης (υπουργείο Οικονομικών), σχεδιάζουν τη μεταφορά κρίσιμων υπηρεσιών τους από την καρδιά της Αθήνας, συντείνοντας ΅ε τον τρόπο αυτό στην περαιτέρω ερήμωση του κέντρου της πόλης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: