Σε τρίωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, προχωρεί ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 1 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Άγαλμα του Βενιζέλου αντίστοιχα.
Αιχμή της κινητοποίησης είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά οι απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της εφεδρείας και οι μειώσεις των αμοιβών που προβλέπονται από το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο.
Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε νέα Γενική Πανεργατική Απεργία σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ κατά τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο αναπληρωτής πρόεδρος, Ηλίας Βρεττάκος, καθώς και ο αντιπρόεδρος, Αντώνης Αντωνάκος, τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στόχο, «την ανατροπή των άδικων σκληρών και αναποτελεσματικών μέτρων τα οποία προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο και τη νέα Δανειακή Σύμβαση».
Ο κ. Τσικρικάς εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική η οποία «αντί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, τη βύθισε σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, με αποτέλεσμα η οικονομία να καταρρέει και το βιοτικό επίπεδο να επιστρέφει δεκαετίες πίσω».
«Η ανεργία», ανέφερε ο κ. Τσικρικάς «αυξήθηκε κατά 100% από το 2009 και σήμερα ξεπερνά το 20% η επίσημη και το 25% η πραγματική, ενώ φθάνει το 40% έως 45% στους νέους ηλικίας έως 24 ετών».
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε επίσης στη στροφή των νέων στη μετανάστευση και ιδιαίτερα των πιο μορφωμένων,τονίζοντας «Μια χώρα που χάνει τα καλύτερα μυαλά της οδηγείται στη φτώχεια».
Αναφερόμενος στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που αφορά 30.000 υπαλλήλους, ο κ. Τσικρικάς υποστήριξε ότι «οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις Οργανισμών καθώς και οι απολύσεις των εργαζομένων γίνονται με μοναδικό γνώμονα την περιστολή των δαπανών χωρίς να εξετάζονται οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και το κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από τη μείωση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Προσέθεσε δε, ότι «το Δημόσιο θα στερηθεί έμπειρα στελέχη τα οποία βρίσκονται κοντά στη σύνταξη».
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και τις χαρακτήρισε σκόπιμες, ενώ τόνισε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τους 400.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του ενεργού πληθυσμού όταν σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 20% έως 25%».
Οι εργαζόμενοι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα συγκυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια μνημονιακή πολιτική, είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, ενώ ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνάκος υποστήριξε ότι η χώρα μοιάζει με πλοίο που έπεσε σε τρικυμία έχοντας παλιές αβαρίες και ακατάλληλο πλήρωμα και το αποτέλεσμα είναι η περιδίνηση σε ένα σπιράλ θανάτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου