Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τσάκας: «Την Τετάρτη δείχνουμε τα λεφτά»!

Βέβαιος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και ο Παναθηναϊκός θα περάσει στα χέρια του Σουλτάν Αλ Σαούντ δήλωσε ο Βλάσης Τσάκας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ  ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα τόνισε πως την Τετάρτη θα επιδειχθούν μέσω τραπέζης τα 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ και αφότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος και ψηφιστεί η τροπολογία του νόμου που απαιτείται, ο Παναθηναϊκός θα έχει ουσιαστικά νέο ιδιοκτήτη.

Ξεκαθάρισε, δε, πως ακόμα και στο ενδεχόμενο που δεν ψηφιστεί η τροπολογία, «ο πρίγκιπας θα νιώθει ιδιοκτήτης», αφού θα δρομολογηθεί το «plan b μέσω κυπριακής εταιρείας».

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάσης Τσάκας:

Για το θέμα της καθυστέρησης του ελέγχου: «Καμία παράταση δεν ζητήθηκε. Όποιοι ξέρουν να διαβάσουν το MoU ξέρουν ότι η 21 Νοεμβρίου που αναγραφόταν ήταν ενδεικτική ημερομηνία. Ξεκινήσαμε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση λόγω τυπολατρίας της ΠΑΕ. Κάνουμε έλεγχο σε 2,5 εβδομάδες, ενώ άλλοι έλεγχοι στην ΠΑΕ γίνονταν σε 2,5 μήνες».

Για το πώς θα δρομολογηθεί η μεταβίβαση:«Ξαναλέω πως εφόσον στις 30 έχουμε καταθέσει τα χρήματα -και ανεξάρτητα από το αν θα έχει ψηφιστεί η τροπολογία- εμείς θα νιώθουμε ιδιοκτήτες. Τυπικά ο νόμος δεν θα μας το επιτρέπει, αλλά απλά θα περιμένουμε μέχρι να γίνει πράξη η δέσμευση του υπουργού και να τροποποιηθεί. Αν γίνει αυτό, δεν θα χρειαστεί να πάμε στο plan b μέσω εταιρείας από την Κύπρο».

Για το πότε θα μπουν τα 15 εκατ: «Την άλλη Τετάρτη θα μπουν τα χρήματα. Ή για να το πω καλύτερα, θα επιδειχθούν, μέσω τράπεζας από την Κύπρο, τα χρήματα για τον Παναθηναϊκό. Αν αμφισβητούμε και τις τράπεζες, τι να πω… Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με αυτή την εσωστρέφεια. Ας τη συνεχίσουν. Το πρόβλημα είναι το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας ή το πότε θα τελειώσει η δουλειά; Εκεί ρίχνουμε το βάρος, εκεί επιμένουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε. Να πάρουμε μια ΠΑΕ χωρίς να διαπραγματευτούμε και χωρίς να κάνουμε έλεγχο; Να πάρουμε γουρούνι στο σακί. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα…»
».

Για το πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία: «Θα επιδείξουμε τα διαθέσιμα 15 εκατ. ευρώ και εφόσον δεν συμμετέχουν οι παλαιοί μέτοχοι, θα οριστεί μια καινούργια Συνέλευση για να οριστεί νέο Δ.Σ. και να γίνουμε διοίκηση. Όλα αυτά με την αίρεση να γίνει νομοθετική ρύθμιση. Αλλιώς θα πάμε στο plan b. Αν κάποιος θέλει να συμμετάσχει, θα είναι χαρά μας να τον έχουμε δίπλα μας. Αν μέχρι την Τετάρτη έχει ψηφιστεί η σχετική τροπολογία (έχουμε τη διαβεβαίωση από το γραφείο του κ. Γερουλάνου ότι είναι θέμα ωρών να γίνει), ο Παναθηναϊκός θα έχει στο ταμείο του αυτά τα λεφτά».

Για το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας: «Θα ξέρουμε την Τετάρτη το πρόγραμμα του πρίγκιπα και τότε θα μπορούμε να πούμε πότε θα είναι στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: