Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΗΣΥ έφερε στο φως το σκάνδαλο στο ΣΔΟΕ

Με τα ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, στα τέλη Οκτωβρίου σχετικά με τη λειτουργία του ΣΔΟΕ και την αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, φέρνοντας στη δημοσιότητα σκάνδαλο με ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο με αρ. πρωτ. 1241 από 31-10-2011, ο βουλευτής ανέφερε ότι «η υποβολή παραίτησης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Διομήδη Σπινέλλη, έφερε εκ νέου στην επιφάνεια την εξαιρετικά προβληματική λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού». Και ότι: «ο πρώην Γενικός Γραμματέας επισημαίνεται ότι είχε επιτύχει τη διαπίστωση σημαντικών παραβάσεων. Ειδικά στον τομέα της λαθρεμπορίας των καυσίμων, που στοιχίζει στο κράτος παραπάνω από 1 δις τον χρόνο σε διαφυγόντα έσοδα, είναι γεγονός ότι η ομάδα του κ. Σπινέλλη εντόπισε αρκετές παραβάσεις και ζήτησε την επιβολή των σχετικών προστίμων. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων, με εγκύκλιό του της 26/8/2011 ζήτησε τη μη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων, καθώς και τη μη κοινοποίηση προστίμων, ακόμα και αν έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις ελέγχου».

Υπογραμμίζεται ότι ο Βουλευτής ζητούσε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών «για ποιους λόγους παραιτήθηκε τελικά ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων», καθώς και «για ποιο ακριβώς λόγο ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Θεμάτων, με εγκύκλιό του της 26/8/2011, ζήτησε τη μη έκδοση αποφάσεων επιβολής προστίμων, καθώς και τη μη κοινοποίηση προστίμων, ακόμα και αν έχουν συνταχθεί οι εκθέσεις ελέγχου». Μάλιστα, ο Βουλευτής ρωτούσε ρητορικά: «Μήπως τελικά εδώ ισχύει η παροιμία «αφήσαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»;

Κατόπιν τούτου, δρομολογήθηκαν εξελίξεις στο ζήτημα, ώστε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας κ. Σπύρος Μουζακίτης, κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείο Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ανείσπρακτα πρόστιμα από λαθρεμπόριο καυσίμων που φθάνουν τα 15.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Αν και η υπόθεση για ύπαρξη «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τη Δικαιοσύνη, πολιτικά το αυτονόητο που πρέπει να κάνει ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Καπελέρης, που έχει κληθεί ως ύποπτος από τον εισαγγελέα, είναι να υποβάλλει σήμερα την παραίτησή του. Η υπόθεση αυτή και πολλές άλλες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, επιβεβαιώνει το γεγονός πως πρέπει άμεσα να υπάρξει μια συστηματική εκστρατεία εκκαθάρισης του υπουργείου Οικονομικών από τα οργανωμένα κυκλώματα της διαφθοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: