Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που κλήθηκε στην Εθνική Ομάδα

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που κλήθηκε σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών είναι ο Στέφανος Καπίνο, ο οποίος είναι ο τρίτος τερματοφύλακας που κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος για τους φιλικούς αγώνες με την Ρωσία και την Ρουμανία ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012.

Μάλιστα, αν παίξει σε κάποιο από τα προσεχή φιλικά τότε αυτό θα συμβεί σε ηλικία 17 ετών και 8 μηνών.

Ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που έχει αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος είναι ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών και 9 μηνών έπαιξε στις 16 Φεβρουαρίου 1972 στο φιλικό Ελλάδα-Ολλανδία (0-5). Σε εκείνο τον αγώνα ο παλαίμαχος επιθετικός (ως παίκτης του Πανιωνίου) ξεκίνησε ως βασικός και έπαιξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε αγώνα της «γαλανόλευκης» είναι ο Σωτήρης Νίνης. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού είχε παίξει στο φιλικό με την Κύπρο στην Πάτρα (στις 19/05/08) και είχε βρει δίχτυα στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης σε ηλικία 18 ετών.

Παρόλα αυτά, κάτοχος του παραπάνω ρεκόρ σε επίσημους αγώνες είναι ο Κώστας Ελευθεράκης. Ο παλαίμαχος μέσος είχε σκοράρει στις 4 Μαΐου 1969 στο 73’ λεπτό του αγώνα (2-2) της Ελλάδας στην έδρα της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 1970, και πέτυχε το συγκεκριμένο επίτευγμα δύο μήνες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: