Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

CNN με ...φόντο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!

Members of SYN Youth in a 2007 Coalition of th...Image via WikipediaΑπευθείας μετάδοση από τη Βουλή κάνει ατή τη στιγμή το CNN με φόντο τα συλλαλητήρια που κάνουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και με ένθετη οθόνη το τι συμβαίνει μέσα στη Βουλή.

Το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, γίνεται την ώρα που εντός της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την παροχή ή μη της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Συγκέντρωση πραγματοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέρριψε κατηγορηματικά κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και απευθυνόμενη τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΝΔ ότι «δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ψηφίσετε πρώτα τη δανειακή σύμβαση και μετά να πάτε σε εκλογές».

«Υπάρχουν σήμερα και οι νοσταλγοί του Μανιαδιάκη και του Μεταξά αλλά σήμερα υπάρχει και η σύγχρονη τρομοκρατία», τόνισε και ζήτησε «υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών και τίποτε άλλο».

Η δανειακή σύμβαση πρέπει να καταψηφιστεί, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, εκτιμώντας ότι «ήγγικεν η ώρα, οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές δυνάμεις να βγάλουν χώρες έξω από την ευρωζώνη», αλλά, όπως τόνισε, «εμείς πρέπει να φύγουμε με τη θέληση μας και ο εγχώριος πλούτος να περάσει στα χέρια του λαού».

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τονίζεται ότι «Ο λαός πρέπει να δυναμώσει τους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, να αξιοποιήσει τις εκλογές για να αποδυναμώσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα να προχωρήσει πιο αποφασιστικά η λαϊκή οργάνωση στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες».

Το ΚΚΕ καλεί, τέλος, το λαό να παρέμβει πιο αποφασιστικά στις εξελίξεις και να εμπιστευτεί το δίκιο και τη δύναμή του για να αποκρούσει τα χειρότερα, να «ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες, τα καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή, τα ιδεολογήματα και τα διλήμματα που καλλιεργούν τα αστικά κόμματα».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή τους πως «μπροστά στα σενάρια που εκπονούνται για τη νομιμοποίηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της απαράδεκτης ευρωπαϊκής συμφωνίας και των συνοδευτικών αντιλαϊκών πολιτικών που υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων και της χώρας, είναι επιτακτικά αναγκαίο να παρέμβουν μαζικά οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει άμεσα. Να ανατραπούν οι αντεργατικές πολιτικές και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις στηρίζουν».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: