Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Κορυφαία έργα τέχνης σε τιμή... ευκαιρίας!

Πίνακες ζωγραφικής κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών σε τιμές ευκαιρίας! Μέχρι και 50% κάτω από τις αρχικές τους εκτιμήσεις θα πουληθούν σε δημοπρασία του γνωστού οίκου Βέργος ζωγραφικά αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων, όπως του Τσαρούχη, του Μυταρά, του Φασιανού, του Γεραλή, του Γαΐτη και άλλων μεγάλων κλασικών και νεότερων δημιουργών.
   
Σε μια προσπάθεια να συμβαδίσει την οικονομική πορεία της χώρας και το ρεύμα των ημερών, ο γνωστός συλλέκτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ελληνικού οίκου δημοπρασιών Πέτρος Βέργος πήρε την απόφαση και έριξε τις τιμές σε πίνακες τους οποίους υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί. «Αν τον κατάλογο που φτιάξαμε για να παρουσιάσουμε στους πελάτες μας την πλούσια συλλογή που θα δημοπρατήσουμε στις 16 Νοεμβρίου τον κάναμε παλιότερα, οι τιμές θα ήταν 50% πάνω από αυτές που έχουμε σήμερα» αναφέρει ο Πέτρος Βέργος που για παραπάνω από είκοσι χρόνια ασχολείται με επιτυχία με τις δημοπρασίες βιβλίων και σημαντικών έργων τέχνης.

«Δεν είναι ότι ρίξαμε τις τιμές ή πουλάμε φθηνότερα. Απλώς ζούσαμε σε μια εποχή φούσκας που είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάσει και τις τιμές των έργων τέχνης. Ετσι, μέχρι και πριν από λίγα χρόνια βλέπαμε πίνακες σε δημοπρασίες να φτάνουν να πωλούνται σε εξωφρενικά υψηλές τιμές. Σε αυτό ευθύνονταν βέβαια και οι συλλέκτες που αγόραζαν ακριβά» συνεχίζει ο κ. Βέργος.

Οι εκτιμήσεις των 172 έργων που θα δημοπρατηθούν στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo κυμαίνονται από 1.000 ευρώ (έργο της Νίκης Καραγάτση), μέχρι και 50.000 ευρώ (έργο του Παύλου).

«Στην εποχή που διανύουμε μόνο τα έργα τέχνης δεν θα χάσουν την αξία τους. Οσοι το γνωρίζουν αυτό, θα εξακολουθήσουν να αγοράζουν. Τα σπίτια χάνουν την αξία τους από τη μία μέρα στην άλλη, ενώ ένας καλός και επώνυμος πίνακας, αν αγοραστεί σε μια λογική τιμή, δεν θα χάσει ποτέ την αξία του. Δυστυχώς, υπάρχουν συλλέκτες που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα την περίοδο αυτή και μας συμβουλεύονται σχετικά με τις συλλογές τους. Εχουμε πουλήσει έργα τέχνης που τώρα τα παίρνουμε πάλι πίσω λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιοι πελάτες μας» εξηγεί ο κ. Βέργος που είναι συλλέκτης και λάτρης των έργων τέχνης από τα δεκαπέντε του χρόνια, όταν απέκτησε το πρώτο του παλιό νόμισμα.

«Ενδεικτικά, θέλω να αναφέρω -για όσους γνωρίζουν- ότι το έργο του Γιάννη Τσαρούχη (“Πορτρέτο νέας”) θα ξεκινήσει από την τιμή των 10.000 ευρώ, το έργο του Παύλου (“Πουκάμισα και γραβάτες”) από τα 15.000 ευρώ και ο πίνακας του Γιάννη Γαΐτη (“Επιστροφή των τριών σωματοφυλάκων”) από τα 25.000 ευρώ».

Περιμένουν με αγωνία
Από τη μέρα που οι συλλέκτες ενημερώθηκαν για τη δημοπρασία του κ. Βέργου, το τηλεφωνικό κέντρο του οίκου δεν έχει σταματήσει να χτυπά από ενδιαφερόμενους που περιμένουν με αγωνία τη μεγάλη στιγμή. «Θεωρώ ότι η δημοπρασία θα έχει μεγάλη επιτυχία» λέει ο ίδιος.

«Ηδη μας παίρνει κόσμος που θέλει να ενημερωθεί για τους πίνακες, την τεχνοτροπία τους, τις διαστάσεις τους. Ακόμη και για μας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα κινηθεί ο κόσμος κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα υπάρχει κόσμος που είναι διατεθειμένος να αποκτήσει έργα τέχνης κορυφαίων δημιουργών».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ / Φωτ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ «Espresso»

Δεν υπάρχουν σχόλια: