Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ψάχνουν δουλειά και αντί για χρήματα ζητούν... Facebook

Image representing Twitter as depicted in Crun...Image via CrunchBaseΗ πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται το κύριο ενδιαφέρον των πτυχιούχων που αναζητούν εργασία, δείχνει νέα έρευνα που πραγματοποίησε παγκοσμίως η Cisco.

Η ραγδαία εξάπλωση του Faccebook, του Twitter και των αμέτρητων ακόμη κοινωνικών δικτύων μετατρέπεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, σε πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις που αναζητούν νέο δυναμικό και φθηνότερο εξοπλισμό.

Ενας στους τρεις νέους που ψάχνουν εργασία μετά το τέλος των σπουδών τους δηλώνει ευθέως ότι η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και η χρήση των δικών τους συσκευών είναι σημαντικότερη από το ύψος της αμοιβής που προσφέρει ο πιθανός εργοδότης.

Το 40% μάλιστα δηλώνει ευθέως ότι θα δεχόταν προσφορές εργασίας με λιγότερα χρήματα, εάν περιλάμβανε τα παραπάνω, αλλά και τη δυνατότητα τηλεεργασίας, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα λειτουργικά κόστη του εργοδότη.

Η τηλεεργασία αποτελεί πλέον στο μυαλό του σύγχρονου νέου εργαζόμενου δικαίωμα, όχι δυνατότητα, όπως και τα ευέλικτα ωράρια, όπως δηλώνει ευθέως το 33% των ερωτηθέντων.
Η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα ωστόσο, είναι για τους περισσότερους "κόκκινη γραμμή":
  • 56% θα απέρριπταν ή αγνοούσαν προσφορά εργασίας που απαγορεύει την χρήση τους
  • 66% θα ελέγξουν την δυνατότητα πρόσβασης στις συνεντεύξεις για εργασία
  • 41% των ήδη εργαζόμενων νέων πτυχιούχων παραδέχθηκαν ότι πείστηκαν να πάρουν τη δουλειά λόγω της προσφοράς ελεύθερης πρόσβασης στα δίκτυα και επιλογών στις συσκευές που χρησιμοποιούν
  • 31% των ήδη εργαζόμενων θεωρεί ότι η ευχέρειά τους με τα δίκτυα στην πραγματικότητα τους οδήγησε στο να βρουν τη δουλειά τους
Αντίστοιχα, η επιλογή συσκευής είναι κορυφαίας σημασίας:
  • 81% θέλει να έχει τη δυνατότητα επιλογής, είτε με χρηματοδότηση είτε με χρήση δικού τους υπολογιστή ή τάμπλετ, μαζί με ότι προσφέρει η εταιρεία
  • 77% διαθέτει πολλαπλή πρόσβαση και συσκευές, από φορητό, "έξυπνο" κινητό ή περισσότερα κινητά και υπολογιστές
  • 33% χρησιμοποιεί τουλάχιστον τρεις συσκευές στην εργασία
  • 68% πιστεύει ότι η ελεύθερη πρόσβαση πρέπει να διατίθεται και από τα μηχανήματα της εταιρείας
Οπως σχολιάζουν οι αναλυτές, το νέο εργατικό δυναμικό φαίνεται να αντιμετωπίζει εργασία και προσωπική ζωή περισσότερο σαν κάτι ενοποιημένο, παρά σαν μία σχέση που απαιτεί ισορροπία, όπως ήταν η αντίληψη προηγούμενων δεκαετιών.
Ετσι, η εργασία επεκτείνεται στο σπίτι και η κοινωνική ζωή στο χώρο εργασίας και τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπονται σε εργαλεία δουλειάς.
Οι εταιρείες που μέχρι σήμερα θεωρούσαν "χάσιμο χρόνου" την ενασχόληση με αυτά, αν όχι κάτι απαγορευμένο εν ώρα εργασίας, σε λίγο δεν θα μπορούν να προσελκύσουν αξιόλογο εργατικό δυναμικό, καταλήγει η έρευνα, που περιέλαβε απαντήσεις 2.800 πτυχιούχων και νέων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: