Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Μπλόκο στα πλοία της NEL Lines την Τετάρτη από την ΠΝΟ

Aiolos KenterisImage by Alexandros_ via Flickr
Δεν θα επιτρέψει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου την αναχώρηση των πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (NEL Lines) καθώς, όπως λέει, έχει καθυστερήσει στην πληρωμή μισθών και επιδομάτων προς τα πληρώματα των πλοίων της.

Παράλληλα η ΠΝΟ απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με την οποία καταγγέλει την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

Στην επιστολή σημειώνεται πως η NEL Lines «μας γνώρισε με έγγραφο της ότι δεν έχει ουσιαστικά διάθεση να συμμορφωθεί προς τις εργοδοτικές της υποχρεώσεις προς τα μέλη των πληρωμάτων των πλοίων της, όπως αυτές απορρέουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ετών 2010 και 2011».

Τονίζεται ακόμη ότι «οι αρμόδιες Λιμενικές Αρχές έχουν σύμφωνα με την κείμενα νομοθεσία άμεση υποχρέωση να απαιτούν και να επιβάλλουν την εφαρμογή των ΣΣΕ, η παράλειψη της εφαρμογής των οποίων επισύρει κατά του εργοδότη τις γνωστές ποινικές κυρώσεις».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: