Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πλαστά διπλώματα στη Θεσσαλονίκη

Μία καταγγελία αρκούσε για να ξεσκεπαστεί ένα κύκλωμα το οποίο εξέδιδε άδειες οδήγησης σε άτομα που δεν είχαν πάει καν να δώσουν εξετάσεις οδήγησης.

Η υπόθεση ήλθε στη δημοσιότητα έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στο τηρούμενο φάκελο υποψηφίου οδηγού στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία για χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις.

Από την έρευνα της καταγγελίας προέκυψε ότι ουδέποτε ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση.

Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν στο αρχείο της υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων με αυτά των φακέλων και τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δε συμμετείχαν, είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή/και πρακτικές εξετάσεις.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν επτά ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, δύο υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας Συγκοινωνιών, εκ των οποίων ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και πλέον αναμένουμε να λογοδοτήσουν οι εμπλεκόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: