Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Καταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

ICTY
Image by fortune cookie via Flickr
Με 14 ψήφους υπέρ και 2 κατά το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία ασκώντας βέτο στο αίτημα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τα διεθνή μέσα.

Όπως ανέφερε το Δικαστήριο, η Αθήνα δεν μπορεί να απορρίψει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εφόσον η χώρα χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη και επιτρεπτή συνταγματικά ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τη Χάγη, έχει διαπιστωθεί μόνο μια παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας από τα Σκόπια, το 2004, ενώ δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα το δικαίωμα να ζητά «αντίμετρα» σε βάρος των Σκοπίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Χισάσι Οβάντα, ο οποίος αυτή την ώρα ανακοινώνει την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το εάν η Ελλάδα έφερε εμπόδια στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χαρακτήρισε συλλογική απόφαση που ελήφθη ομοφώνως και όχι μονομερής απόφαση της Ελλάδας, η μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008.

Η Ελλάδα κατάφερε να αποδείξει μόνο ότι τα Σκόπια παραβιάζουν την παράγραφο 2 του άρθρου 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 δηλαδή χρησιμοποιούν καταχρηστικά τον Ήλιο της Βεργίνας, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: