Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων ζητά ο Παπαϊωάννου

Πολύ πιθανή είναι πλέον η απομάκρυνση των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ζήτησε να συγκληθεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο και να κρίνει αν θα πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους οι δύο εισαγγελείς, καθώς μετά από δύο έρευνες δεν τεκμηριώθηκαν οι καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους.
Το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το αν θα αντικαταστήσει τελικά τους δύο εισαγγελείς.
Οι κκ Μουζακίτης και Πεπόνης οδηγήθηκαν σε μετωπική με το υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας πολιτικές πιέσεις.
Κατηγορήθηκαν ότι πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης, ενώ στη συνέχεια ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Ο Σ. Μουζακίτης την επόμενη ημέρα άφησε αιχμές για τη βιασύνη  να κλείσει η υπόθεση και ακολούθησε νέα έρευνα.
Τελικά δεν προέκυψε από την έρευνα του Αρείου Πάγου, ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο των δύο οικονομικών εισαγγελέων.
Τις τελευταίες ημέρες ο Γρ. Πεπόνης συγκέντρωσε στο πρόσωπό του τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, όταν διαβίβασε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στον Άρειο Πάγο, ώστε να εξεταστεί αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Ο κ. Πεπόνης φαίνεται ότι "σκόνταψε" σε πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: