Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Προσοχή στους Συμβουλους Ευεξίας - Προφυλαχτείτε από ακατάλληλους ανθρώπους

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα παραπληροφόρησης του κοινού και των πολιτών από άτομα που παρουσιάζονται σαν σύμβουλοι ευεξίας ή σύμβουλοι διατροφής ή Προσωπικοί Σύμβουλοι Ευεξίας ή χρησιμοποιούν όρους που παραπέμπουν σε ειδικούς διατροφής. Τα άτομα αυτά ισχυρίζονται ότι έχουν την δυνατότητα να προτείνουν την χρήση προϊόντων (χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτά είναι τρόφιμα ή συμπληρώματα διατροφής) με σκοπό τον έλεγχο βάρους και την αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφή τους.

Πολλές φορές προσεγγίζουν το κοινό κάνοντας μέρος της διαδικασίας της διατροφικής αξιολόγησης (πχ ανάλυση σώματος-λιπομέτρηση), χωρίς να έχουν την απαιτούμενη πιστοποίηση και εφόδια, προβάλλοντας σαν στοιχεία επιστημονικής κατάρτισης, την παρακολούθηση ολιγοήμερων σεμιναρίων προώθησης πωλήσεων, γενικών αρχών διατροφής. Να τονίσουμε ότι αυτοί που μπορούν να κάνουν διατροφική αξιολόγηση σύμφωνα με τη Νομοθεσία είναι οι επαγγελματίες διαιτολόγοι

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι γίνεται. όταν κάποιος προσφέρει κάτι δωρεάν ενώ ο άλλος σου παίρνει 30, 50, 70 € κατά περίπτωση χαλάει λίγο την πιάτσα
Και αναφέρομαι σε ένα περιστατικό που ήμουν αυτήκοος μαρτυράς.
Βρίσκομαι σε χώρο και ακούω κάποιον ότι έλαβε μια «πρόσφορα» για μια ανάλυση σώματος με κάποιο μηχάνημα. Και ήταν δωρεάν. Και απορούσε ο άνθρωπος αυτός γιατί πλήρωσε 50 € για να του κάνει την χρήση (και επεξήγηση των αποτελεσμάτων) σε κάποιον άλλο.
Το να έχεις μια ζυγαριά που μετρά το λίπος ή έχει και άλλους δείκτες είναι αμάρτημα.
Η omron ή tanita ή και άλλες εταιρείες που βγάζουν τέτοιου είδους μηχανήματα θα έπρεπε να δεχτούν κυρώσεις γιατί πουλάνε σε απλό κόσμο?
Χαλά η πιάτσα σε μια δύσκολη εποχή.