Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Γιούνκερ: «Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει»

English: Jean-Claude Juncker at the EPP summit...
Image via Wikipedia
Στη σημερινή έκδοση της βελγικής εφημερίδας «La Libre Belgique» δημοσιεύεται συνέντευξη του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπό τον τίτλο «Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να ανακάμψει», και υπότιτλους: «Πρέπει να οριστεί ένας Επίτροπος για την ανοικοδόμηση της χώρας», «Ο Πρόεδρος του Eurogroup επιμένει: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και «Υποφέρω όταν σκέφτομαι τους Έλληνες, κυρίως εκείνους με μικρά εισοδήματα, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική. Ναι, η Ελλάδα φταίει, αλλά δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών».

Στη συνέντευξη αυτή ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός και πρόεδρος του Eurogroup λέει ότι έχει εμπιστοσύνη στην επιτυχία του δεύτερου σχεδίου βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά επιμένει ότι η Ευρώπη πρέπει να τη συνοδέψει στο δρόμο της ανάπτυξης. Παράλληλα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προτείνει να αναλάβει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το έργο του συντονισμού των κοινοτικών πρωτοβουλιών για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ομολογεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν «το εύρος των προβλημάτων που θα αντιμετώπιζαν» αν η Ελλάδα εγκατέλειπε ποτέ την ευρωζώνη.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Γιούνκερ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: