Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ο συγγραφέας, Αλέξης Σταμάτης, εξηγεί πώς η υπερβολική χρήση αλκοόλ τον οδήγησε ένα βήμα πριν την κίρρωση ήπατος.

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 17:10, ασχολείται με τη λειτουργία του ήπατος.

Οι κυριότεροι παράγοντες που επιβαρύνουν τη λειτουργία του ήπατος, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι το αλκοόλ, μεγάλες κατηγορίες φαρμάκων, οι ιοί της ηπατίτιδας, οι λιπαρές τροφές κ.ά. Οι ειδικοί αναφέρονται διεξοδικά στο λιπώδες ήπαρ, δηλαδή τη συγκέντρωση λίπους στο συκώτι, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας όπως τα κορεσμένα λίπη και η καθιστική ζωή.

 Το λιπώδες ήπαρ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κίρρωση αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλάζοντας κυρίως τον τρόπο διατροφής μας. Στην εκπομπή παρουσιάζονται οι τροφές που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ήπατος και οι ποσότητες του αλκοόλ που θεωρούνται “ασφαλείς” για το συκώτι.

ΣYNEXEIA ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: