Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Δάση θύματα των πελατειακών πολιτικών


Το πρώτο νομοσχέδιο του νεοσύστατου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής. Πρόκειται για το νομοσχέδιο που πράττει τα ελάχιστα και αυτονόητα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 και του 2009. Καταργεί κάποιες εκ των δασοκτόνων διατάξεων του νόμου Δρυ του προεκλογικού 2003, με βασική αυτή που επαναφέρει τον επιστημονικό ορισμό της έννοιας του δάσους όπως είχε καθορισθεί εν έτει 1979, επιτρέποντας να αναρτηθούν και να ακυρωθούν οι δασικοί χάρτες οι οποίοι είχαν εκπονηθεί στο παρελθόν για περίπου 3,5 εκατ. στρέμματα. Επιπλέον ξεπαγώνει την είσπραξη των προστίμων από τους αυθαιρετούντες εις βάρος των δασικών οικοσυστημάτων.
Στην Αττική αναστέλλει την έκδοση οικοδομικών αδειών για τα εντός σχεδίου οικόπεδα έως ότου κηρυχθούν οι καμένες περιοχές αναδασωτέες, αναστολή που μπορεί να έχει εκπνεύσει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και για τις εκτός σχεδίου περιοχές μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών. Πληροφορίες φέρουν κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας Αττικής και Β' Πειραιώς να αντιδρούν. Για να μη θυμηθούμε την ανατριχιαστική διαμαρτυρία πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας Αττικής προς τον Οργανισμό της Αθήνας λίγες ημέρες μετά την καταστροφή της Πάρνηθας κατά του προστατευτικού διατάγματος του ορεινού όγκου που είχε αναγκαστεί να υπογράψει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: