Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αλμυρός πολιτισμός


Η μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση ίσως να έχει και άλλες λύσεις εκτός από την περικοπή των συντάξεων των 600 ευρώ.
Ένα μικρό παράδειγμα, που θα έδινε άλλες είκοσι τουλάχιστον χλιδάτες συντάξεις είναι το ακόλουθο: Η Θεσσαλονίκη (αυτή που κάποιοι την ξαναδίνουν στη δεξιά στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη και όλα τ’ άλλα είναι λόγια, λόγια, λόγια), η Θεσσαλονίκη λοιπόν το 1997 ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Δώδεκα, δεκατρία χρόνια πέρασαν και η ανώνυμη εταιρία που είχε συσταθεί, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, συνεχίζει να υφίσταται και να… εκκαθαρίζεται! Και βέβαια αυτό σημαίνει και τουλάχιστον 150.000 ευρώ ετησίως για την αμοιβή των μελών της επιτροπής που ανέλαβε αυτό το γιγάντιο έργο.
Περάσαμε δηλαδή τα δυο εκατομμύρια ευρώ σε αμοιβές, χώρια τα έξοδα για δικαστικές διαδικασίες, που πιο πολύ για εκκαθάριση κομματικών λογαριασμών δείχνουν (αν κρίνουμε από τις αποφάσεις) και πάει λέγοντας. Θα πείτε, αναγκαίο κακό στην κακοδιοικούμενη Ελλάδα, όπου όλα θέλουν τον χρόνο τους. Εντάξει, αλλά πόσα χρόνια θέλει αυτή η επιτροπή; Ο νομικός κ. Πελέκης, στον οποίο η ελληνική πολιτεία ανέθεσε τόσες σοβαρές υποθέσεις, μήπως μπορεί να λύσει το μυστήριο;
Ναι, είναι ο ίδιος κ. Πελέκης, αδελφός της συζύγου του ειδικού στον Πολιτισμό κ. Βουλγαράκη. Ακόμη!
Κάθε απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς, δεκτή.
Το θέμα μπορεί βεβαίως να απασχολήσει και τον κ. Σαμαρά, που ως υπουργός Πολιτισμού στην απελθούσα κυβέρνηση κάτι θα έπρεπε να γνωρίζει, μια που η διαφάνεια έχει γίνει σκοπός της πολιτικής του ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: