Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οι Έλληνες Απόδημοι υπέρ της ψήφου στους μετανάστες

Αθήνα- «Το 1962 που ήρθα στη Σουηδία οι μετανάστες δεν είχαμε δικαίωμα ψήφου. Αυτό το αποκτήσαμε το 1976, αλλά είναι αυτό που μας έδωσε υπόσταση μέσα στην κοινωνία και μας βοήθησε να συνειδητοποιήσουμε τον ρόλο μας στη σουηδική κοινωνία» λέει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι βουλευτής του Σουηδικού Κοινοβουλίου για 4η τετραετία, ο οποίος έχει διατελέσει 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Στοκχόλμης και 4 χρόνια δημοτικός σύμβουλος Σκάρπελκ.
Απάντηση στις αντιδράσεις που διατυπώνονται για τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα δίνουν οι περισσότεροι από 300 Έλληνες απόδημοι που όχι μόνο μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωπαϊκές χώρες όπου διαμένουν, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί και σε θέσεις δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών συμβούλων. «Είναι ένας δρόμος που έπρεπε να είχε ακολουθήσει η Ελλάδα από πολύ καιρό» λέει ο κ. Γιώργος Κοντορίνης, δημοτικός σύμβουλος στη Σόλνα της Σουηδίας και πρόεδρος του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης.

«Όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι από διάφορες εθνικότητες, που μπορούν να βοηθήσουν με τις εμπειρίες τους, με τα διαφορετικά ήθη και έθιμα, μπορούν να δώσουν διαφορετικό χρώμα στους δήμους» υποστηρίζει ο κ. Κοντορίνης. Χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικά και δίκαια τα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την ψήφο των μεταναστών και τη χορήγηση ιθαγένειας, ο πρόεδρος του Δικτύου φέρνει το παράδειγμα των δικών του παιδιών ηλικίας 3 και 10 χρόνων. «Θέλω τα παιδιά μου να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Σουηδούς πολίτες. Θα ήταν παράλογο να μην τα έχουν αφού εδώ μεγαλώνουν, εδώ πηγαίνουν σχολείο, εδώ γεννήθηκαν. Δεν θα θέλουν να έχουν άνιση μεταχείριση επειδή οι γονείς τους γεννήθηκαν σε άλλη χώρα» τονίζει. Χαρακτηριστικά εξάλλου είναι όσα θυμάται ο κ. Παπαδόπουλος από τότε που ήταν πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών στη Σουηδία συναντήθηκε με τον Ούλοφ Πάλμε ως υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: