Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Oικολογικές (τετράτροχες) κούκλες από το μέλλον!

Καλό -και οικολογικό- ποδαρικό σε ό,τι αφορά το μέλλον της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για το 2010 θέλει να κάνει η φετινή Διεθνής Εκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου.

Με την ελπίδα πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από εκείνη που έφυγε, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου της αυτοκίνησης εμφανίζονται στην έκθεση δίνοντας βάση κυρίως στα υβριδικά, στα ηλεκτρικά, αλλά και στα μικρά τους μοντέλα.

Η «σιδηρά κυρία» της αυτοκίνησης, Mercedes Benz εμφανίζεται με τη νέα κάμπριο έκδοση της σειράς Ε Class. Στον αντίποδα, η BMW αναμένεται να κάψει καρδιές τόσο με το concept car Active E όσο -κυρίως- με τη «λάγνα» Ζ4 sDrive315is, που προκαλεί με τις γραμμές και τις επιδόσεις της. Πιο δίπλα στέκει ακόμη μία «Γερμανίδα», η Audi e-tron, το σχεδόν διαστημικό concept car της φίρμας, που από το 2012 θα μπορέσουν να το αποκτήσουν μόνο χίλιοι τυχεροί!

Από την πλευρά της, πάντως, η Volkswagen φαίνεται να δίνει βάρος σε μια υβριδική της πρόταση. Ο λόγος για το Concept Coupe Hybrid, που αν και δεν θαμπώνει με την ομορφιά του, και μόνο χάρη στην εταιρεία που το δημιούργησε όταν έρθει η ώρα, θα κάνει το γκελ που πρέπει στην αγορά.

Η Toyota εντυπωσιάζει με το ηλεκτρικό concept car της FT-CH, ενώ στην... πρίζα μπαίνουν κι όσοι φτάνουν στο περίπτερο της Hyundai. Οι Νοτιοκορεάτες καμαρώνουν για το ηλεκτρικό Blue-Will, το πιο πρόσφατο τεχνολογικό τους επίτευγμα. Για να κινηθεί, αρκεί ο ιδιοκτήτης του να φροντίσει να φορτίσει με ρεύμα την ειδική μπαταρία λιθίου με την οποία είναι εφοδιασμένο!

Καλές εντυπώσεις αφήνει και η Kia Motors με το Soul SUV, το κλασικό -πλην ανανεωμένο- Sorento και κυρίως με το καλαίσθητο Forte Koup.

Η Ford, από την πλευρά της, επιμένει... μικρομεσαία με την καινούργια έκδοση του Focus, αλλά και με το Fusion, που παρουσιάζεται με τη διαφήμιση-προτροπή της εταιρείας «Οδηγήστε Πράσινα».

Τέλος, δυναμική είναι και η παρουσία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Από την πλευρά της, κυριαρχούν η Buick Regal GS -μοντελάκι στιβαρό και γκαζιάρικο- αλλά και η Ram της Dodge, που οι δημιουργοί της αποφάσισαν να την παρουσιάσουν έχοντάς την αναποδογυρισμένη και κολλημένη στην οροφή του εκθεσιακού χώρου! Από το «πανηγύρι», βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείψει η General Motors, που με τα Acadia Denali και το concept truck Granite ελπίζει πως θα ανασάνει εκ νέου έπειτα από τη βουτιά που έκανε πέρυσι στα βαθιά νερά της οικονομικής κρίσης. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: