Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Siemens: Ο ηγέτης στην τεχνολογία για «ενεργειακές λεωφόρους»



Στόχος της εταιρείας η καθιέρωση της σε μια ξεκάθαρα ηγετική θέση στην αγορά λύσεων συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης

Ο Τομέας Ενέργειας της Siemens έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην αγορά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων ενέργειας. Στο τέλος του 2009, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία μια σύνδεση μεταφοράς συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης στην Κίνα. Με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 5000 MW και καλύπτοντας μια απόσταση πάνω από 1400 χιλιόμετρα, το συγκεκριμένο σύστημα είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό στον κόσμο στο είδος του.

Επίσης, η Siemens έχει αναλάβει την κατασκευή του μεγαλύτερου και πιο αποδοτικού μετασχηματιστή συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (ισχύος 800 kilovolt) στην Κίνα για τα μέσα Ιανουαρίου 2010. Αυτός ο μετασχηματιστής προορίζεται για το επόμενο, ακόμα μεγαλύτερο σύστημα μεταφοράς συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης, το οποίο επίσης θα υλοποιηθεί στην Κίνα και θα μεταφέρει σε απόσταση 2000 χιλιομέτρων φορτίο της τάξης των 6400 MW, δηλαδή ισχύς ισοδύναμη με αυτήν που προμηθεύουν 12 μεσαίου μεγέθους εργοστάσια παραγωγής με βάση το λιθάνθρακα.

«Το γεγονός ότι διαθέτουμε την κορυφαία τεχνολογία αποτελεί μια ιδιαίτερα ισχυρή βάση εκκίνησης για να καθιερωθούμε σε μια ξεκάθαρα ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά λύσεων συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης», δήλωσε ο Udo Niehage, Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος Μεταφοράς Ενέργειας του Τομέα Ενέργειας της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια: