Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Περικοπές κόστους κατά 25% στο ΕΣΡ

Δραστικές περικοπές συνολικού ύψους 25%, σε επίπεδο τριετίας -πέραν των περικοπών των επιδομάτων στους μισθούς-, ζητεί άμεσα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από το ΕΣΡ πράγμα που ουσιαστικά αν εφαρμοστεί αφήνει ανεξέλεγκτο το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο της περιφέρειας, για τα επόμενα χρόνια, σε μια περίοδο δηλαδή που η χώρα ανοίγει το δρόμο για την ψηφιακή της μετάβαση.
Ο κ. Λασκαρίδης
Ειδικότερα και όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης, το Γενικό Λογιστήριο, στο πλαίσιο των περικοπών που πραγματοποιεί η κυβέρνηση, ζήτησε την περικοπή του προϋπολογισμού της ανεξάρτητης αρχής -μεταξύ άλλων, - κατά 781 χιλιάδες ευρώ, μόνο το 2010, πράγμα που, αν ληφθούν υπόψη οι ανελαστικές δαπάνες, ισοδυναμεί με την πλήρη διακοπή οποιασδήποτε άλλης λειτουργίας του ΕΣΡ, πέραν της μισθοδοσίας και της καταβολής του ενοικίου για το κτήριο που στεγάζεται.
Ο προϋπολογισμός του ΕΣΡ για το 2010, προβλέπει κονδύλι ύψους 3,126 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατευθύνεται για μισθοδοσία (ποσό ύψους 2,260 εκατ. ευρώ περίπου).
Κονδύλι ύψους 390 χιλιάδων ευρώ, δίνεται για το μίσθωμα των κτηρίων του Συμβουλίου, ενώ το υπόλοιπο κονδύλι, ύψους 476 χιλιάδων ευρώ, αφορά, τις συμβάσεις του ΕΣΡ με ιδιωτικές εταιρείες, για καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση, συνδρομές σε έντυπα, δημοσιεύσεις σε έντυπα, τα έξοδα κίνησης των μελών και των υπαλλήλων της Ραδιοτηλεοπτικής αρχής για εργασίες της υπηρεσίας, καθώς και άλλα έξοδα που σχετίζονται ακόμα και με ουσιαστικές λειτουργίες του φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: