Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Κανένας πλειστηριασμός μέχρι 30 Ιουνίου

 Mέχρι 200.000 ευρώ
"Παγώνουν" μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010 με γνωμοδότηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Παντελή, οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις των τραπεζών που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, "η διάταξη αυτή είναι σαφής, μη επιδεχόμενη παρερμηνείες, οι οποίες αφ’ ενός μεν την καταστρατηγούν και αφ’ ετέρου υπερακοντίζουν το σκοπό της που είναι η προστασία, ενόψει της οικονομικής κρίσης των πολιτών που αντιμετωπίζουν δυσχέρειες για την εξόφληση των χρεών τους και των δανειοληπτών που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις".


Κατόπιν αυτών, ο Γ. Παντελής αναφέρει ότι "κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (σ.σ. έως 30 Ιουνίου 2010), δεν μπορεί να επισπευσθεί πλειστηριασμός για απαίτηση μικρότερη των 200.000 ευρώ από τράπεζες ή εταιρείες παροχής πιστώσεων, ανεξαρτήτως του αν η συνολική τους απαίτηση υπερβαίνει το ποσό αυτό".


Η γνωμοδότηση του Γ. Παντελή διαβιβάστηκε στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Λαρίσης και κοινοποιήθηκε στις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας και σε όλους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: