Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν φεύγουμε από το ΑΠΘ»

Πορεία ενάντια στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου συνεχιζόταν ώς αργά τη νύχτα, ενώ οι καταληψίες πραγματοποιούσαν συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα αποχωρήσουν ή θα παραμείνουν.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες που αφήνονταν να διαρρεύσουν από την πλευρά των πανεπιστημιακών αρχών έλεγαν ότι «περιμένουμε να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο και ν' αποχωρήσουν», ενώ οι νεαροί που συμμετέχουν στην κατάληψη, με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα τού Indymedia έδιναν αρκετά διαφορετική εικόνα.
«Μετά την πορεία ακολουθεί συνέλευση στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ για κλιμάκωση των δράσεων και κινητοποιήσεών μας» έγραφαν.
Γεγονός είναι ότι για πρώτη φορά διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τη διάπραξη πλημμελήματος. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών που έκοβαν με ηλεκτρικό τροχό τις μπάρες εισόδου της Πανεπιστημιούπολης λίγο μετά τις απεργιακές πορείες της περασμένης Τετάρτης.
Η πρυτανεία υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται για φοιτητές, αλλά για εξωπανεπιστημιακούς που απείλησαν υπαλλήλους φύλαξης του πανεπιστημίου, κατέστρεψαν αρχικά τις μπάρες εισόδου επί της οδού Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια εκείνες που βρίσκονταν στην είσοδο της Εγνατίας».
«Ηταν μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης για την άρση του ασύλου στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, στην Αθήνα. Είμαστε φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι που φύγαμε από το απεργιακό μπλόκ για να συμμετάσχουμε σε αυτή την ακτιβιστική ενέργεια. Το μήνυμα είναι ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, χωρίς μπάρες και χωρίς όρια. Κάποιοι θέλουν να το έχουν μόνο για τους πρυτάνεις» ανέφερε μέλος της κατάληψης μιλώντας στην «Ε».
Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Αναστάσιος Μάνθος δήλωσε ότι «η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων έγινε σύμφωνα με πάγια απόφαση της Συγκλήτου», επικαλούμενος δύο πάγιες και ομόφωνες αποφάσεις, του Ιουνίου του 2008 και του Δεκεμβρίου του 2009, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται «η άμεση προστασία των ανθρώπων και των υποδομών του πανεπιστημίου από δημόσιες δυνάμεις, όταν αυτοί δέχονται απειλές ή επίθεση και όταν επιχειρούνται καταστροφές». *

Δεν υπάρχουν σχόλια: