Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ξυλοκόπησαν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των πεζών

Ένας από τους ακτιβιστές της ομάδας Street Ρanthers για τα δικαιώματα των πεζών κόλλησε προχθές το βράδυ το γνωστό αυτοκόλλητο, «είμαι γάιδαρος! Παρκάρω όπου γουστάρω», σε ένα αυτοκίνητο που ήταν παράνομα σταθμευμένο πάνω σε πεζοδρόμιο στο Γκάζι.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου όμως, που εκείνη την ώρα έτρωγε σε εστιατόριο της περιοχής, όχι μόνο δεν κατάλαβε το λάθος του αλλά επιτέθηκε- βοηθούμενος και από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος- στον ακτιβιστή με γροθιές και κλωτσιές, όπως ανακοίνωσε χθες η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών (www. enosipezon.gr). Μάλιστα οι επιτιθέμενοι, αναφέρει η Ένωση, αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του ακτιβιστή για να μην καλέσει βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, ο ακτιβιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος
Φωτογραφία
υπέβαλε μήνυση εναντίον του για εξύβριση...
Η Ένωση τονίζει ότι θα συμπαρασταθεί νομικά στον ακτιβιστή και προσθέτει πως αυτό το περιστατικό και η επίθεση «είναι άλλη μία όψη της καθημερινής βαρβαρότητας που υφίστανται χιλιάδες πολίτες της χώρας μας, όταν τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να περπατούν στα πεζοδρόμια».
Ο κ. Γρηγόρης Μαυράκης, μέλος της Ένωσης, τόνισε στα «ΝΕΑ» ότι πολλές φορές οι ακτιβιστές της ομάδας Street Ρanthers έχουν φραστικά επεισόδια με οδηγούς, αλλά ποτέ δεν έχει συμβεί τέτοιου είδους βίαιο περιστατικό. «Τις περισσότερες φορές οι οδηγοί ρωτούν “γιατί κολλάς το αυτοκόλλητο στο όχημά μου;”. Οι ακτιβιστές τους εξηγούν ότι το κάνουν διότι με το παράνομο παρκάρισμα εμποδίζονται οι πεζοί και τα άτομα με αναπηρία. Και ο διαπληκτισμός λήγει εκεί. Το αυτοκόλλητο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει» λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: