Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

«Είστε ο πιο κακός ο μαθητής...»

Πώς βλέπει την κρίση ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Φ. Ζακάρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
Αν ο Φαρίντ Ζακάρια έπρεπε να κάνει πρωτοσέλιδο την ελληνική περίπτωση, ο τίτλος θα ήταν «Ο πιο κακός ο μαθητής...». Ευτυχώς για την Ελλάδα, ο διευθυντής του «Νewsweek Ιnternational», του περιοδικού με τους 24 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, δεν θα το κάνει, παρότι πιστεύει πως η εικόνα της χώρας μας δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη.
Φωτογραφία
«Αυτή η κρίση δεν είναι άσκηση δημοσίων σχέσεων, αλλά σκληρό τεστ νοικοκυρέματος των δημοσιονομικών σας», λέει στα «ΝΕΑ». Αύριο, πάντως, στην εβδομαδιαία εκπομπή του «Fareed Ζakaria GΡS», που εκπέμπει κάθε Κυριακή στις 5.00 και στις 8.00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), σε όλο τον κόσμο από το CΝΝ, θα έχει καλεσμένο τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος και βασικό θέμα συζήτησης την κατάρρευση των δημοσιονομικών μας. Διευθυντής του «Νewsweek Ιnternational» από το 2000, αρθρογράφος της «Washington Ρost» και συγγραφέας, o Ζακάρια πριν από δέκα χρόνια βρισκόταν στη λίστα του περιοδικού «Εsquire» με τους 21 σημαντικότερους ανθρώπους του 21ου αιώνα, ενώ το 2007 το όνομά του φιγουράριζε ανάμεσα στους 100 σημαντικότερους διανοουμένους στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό «Foreign Ρolicy». Παραδέχεται πως αυτές τις μέρες η κυρίαρχη αντίληψη για την Ελλάδα είναι ότι «διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε λογιστικές απάτες και αυτό είναι τεράστιο πλήγμα για την αξιοπιστία σας». Η τραγωδία, λέει ο 46χρονος Ζακάρια, είναι «ότι η ελληνική οικονομία γνώρισε πραγματική μεταμόρφωση την τελευταία 20ετία, αλλά λόγω των γεγονότων τα θετικά στοιχεία έχουν ξεχαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: