Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνικές ακτές και μαρίνες βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία

Η Ελλάδα μπορεί να καυχιέται και επίσημα πως διαθέτει πανέμορφες ακτές και καταγάλανες θάλασσες, καθώς κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε τριάντα εννιά χώρες! Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστής του διεθνούς προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις βραβεύσεις 425 ακτών και μαρίνων με Γαλάζια Σημαία για το έτος 2009, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις μεγάλες δυνατότητες της «βαριάς βιομηχανίας» μας, του τουρισμού.

Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις. Για να βραβευτεί μια μαρίνα ή ακτή με τη Γαλάζια Σημαία δεν αρκεί μόνο η ποιότητα των υδάτων, αλλά επιβάλλεται να τηρούνται είκοσι εννιά συνολικά κριτήρια για τις ακτές και είκοσι δύο για τις μαρίνες. Αυτά αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι επιθεωρητές της ΕΕΠΦ ελέγχουν κατά το διάστημα του καλοκαιριού τη συμμόρφωση με τα κριτήρια του προγράμματος, επισημαίνοντας προβλήματα και παραλήψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή ή και οριστική υποστολή της Γαλάζιας Σημαίας και απόσυρση της ακτής ή μαρίνας από τη διεθνή και την ελληνική ιστοσελίδα του προγράμματος. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2.669 ακτές και 639 μαρίνες. Πρωτιά στις βραβευμένες ακτές ανάμεσα στους νομούς της χώρας μας πήρε η Χαλκιδική, με 47 γαλάζιες σημαίες να κυματίζουν στις παραλίες του νομού και να εξηγούν με αυτό τον τρόπο το γιατί αποτελεί τόσο δημοφιλή τουριστικό προορισμό. ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: