Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό της Κω!

Το νερό νεράκι θα πουν οι κάτοικοι στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο για πόση και μαγείρεμα!
Με επείγουσα ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Υρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλειδών Κω καλεί τους κατοίκους Αντιμάχειας και Καρδάμαινας να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και μαγείρεμα, καθώς σε πρόσφατες χημικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα νερού του δικτύου ύδρευσης βρέθηκαν ενδεικτικές παράμετροι ορισμένων μετάλλων πάνω από τα όρια των υγειονομικών διατάξεων.

Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών θα πρέπει μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις διαδικασίες γενικού ελέγχου του δικτύου ύδρευσης να προμηθευτούν με εμφιαλωμένο νερό για την πραγματοποίηση των καθημερινών αναγκών τους. Ωστόσο μέσα από την ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΗΡ καθησυχάζει τους δημότες της Αντιμαχείας και της Καρδάμαινας αναφέροντας ότι οι ενδείξεις δεν αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά για προληπτικούς λόγους θα πρέπει για κάποιο διάστημα να αποφύγουν το νερό του δικτύου.

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλειδών Κω στο τέλος της ανακοίνωσής της ενημερώνει πως θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για να γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα των ελέγχων. Παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έχουν αναστατωθεί με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και φοβούνται τυχόν προβλήματα στην υγεία τους, αφού δεν ξέρουν πόσο διάστημα πριν από την ανακοίνωση το νερό που καθημερινά χρησιμοποιούσαν είχε μολυνθεί. Πολλοί από αυτούς μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής έσπευσαν στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να κάνουν εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: