Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

O περιφερειακός τηλεοπτικός σταθμός της Αττικής Local TV, ο οποίος έχει εξασφαλίσει και έγκριση για επίγειες πιλοτικές ψηφιακές εκπομπές και που μόλις πριν λίγο καιρό προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων media του Βίκτωρα Ρέστη, θα χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη δημιουργία της ελληνικής έκδοσης του E!Entertainment.
Όπως είχε γράψει η «Ν», εδώ και αρκετό καιρό, ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συχνές επαφές με τους ανθρώπους του αμερικανικού καναλιού, είχε έλθει σε συμφωνία και βρισκόταν σε αναζήτηση συχνότητας, για το λανσάρισμά του στην Ελλάδα.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα αποτελέσει κατ' ουσία τον ανταγωνιστή του Star και ο οποίος θα στοχεύει στο περιζήτητο διαφημιστικά κοινό των 15-44 ετών, παρέχοντας θεματολογία ανάλογη με εκείνη που προσφέρει το αμερικανικό κανάλι (εστιασμένη στο χώρο της showbiz και του lifestyle).
Το όλο εγχείρημα θα συνοδευτεί από κινήσεις υποστήριξης, τόσο από τον άλλο τηλεοπτικό σταθμό που ανήκει στον κ Ρέστη (το MTV, κανάλι «γειτονικής» θεματολογίας) όσο και από το ραδιοσταθμό, Arrena, ο οποίος βρίσκεται στη φάση του σχεδιασμού επαναλανσαρίσματος.
Το ΜTV
Υπενθυμίζεται ότι με ανάλογο τρόπο, με τη χρήση δηλαδή ενός περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, η πλευρά του κ. Ρέστη, έφερε στην ελληνική αγορά και το MTV, εξαπλώνοντας στη συνέχεια τις εκπομπές του διεθνούς καναλιού, στα μεγάλα αστικά κέντρα με συνεργασίες και δικτυώσεις.
Η μέθοδος αυτή αποδείχθηκε στην πράξη περισσότερο συμφέρουσα από τη συμμετοχή ή εξαγορά, ενός τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, αφού το κόστος για την είσοδο σε ένα περιφερειακό κανάλι υπολογίζεται περίπου στο 1/10 εκείνου που απαιτείται για τα μεγάλα κανάλια.
Από την πλευρά των ξένων εταίρων, δίνεται το πράσινο φως, δεδομένου ότι τα κανάλια αυτά παρέχουν την απαιτούμενη πληθυσμιακή κάλυψη. Μπορεί γεωγραφικά οι περιφερειακοί σταθμοί, να καλύπτουν περιοχή μικρότερη από το 10% της χώρας, πληθυσμιακά ωστόσο τρία κανάλια (ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα) καλύπτουν ποσοστό μεγαλύτερο του 90% του πληθυσμού. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: