Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ταξίδι στη μαγεία και στα χρώματα

Τιμ Μπάρτον και Τζόνι Ντεπ ενώνουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα θα είναι όπως πάντα μαγικό!

Η πιο αναμενόμενη ταινία της φετινής άνοιξης, «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», θα έρθει στη χώρα μας στις 4 Μαρτίου και είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει όλους τους φανατικούς θαυμαστές του εκκεντρικού σκηνοθέτη -και όχι μόνο- στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην ταινία θα δούμε την πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό Μία Γουασικόβσκα να υποδύεται τη 19χρονη Αλίκη, η οποία επιστρέφει στο μαγικό κόσμο που είχε επισκεφθεί όταν ήταν παιδί για μία νέα περιπέτεια.

Εκεί συναντά όλους τους παλιούς της φίλους και αντιλαμβάνεται ότι το πεπρωμένο της είναι να δώσει τέλος στη δυναστεία της Κόκκινης Βασίλισσας που τρομοκρατεί τους υπηκόους.

Τη δική του εκδοχή για το γνωστό αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Λιούις Κάρολ ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Τιμ Μπάρτον και το κατάφερε, με τη βοήθεια φυσικά ταλαντούχων ηθοποιών. Οσον αφορά όμως κάποιους από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο 52χρονος δημιουργός θέλησε κάτι δοκιμασμένο. Τον αντρικό ρόλο του «Mad Hatter» λοιπόν ανέλαβε μετά χαράς το άλλο αιώνιο παιδί του Χόλιγουντ, ο Τζόνι Ντεπ, ενώ ο γυναικείος ρόλος της «Κόκκινης Βασίλισσας» δόθηκε εξ αρχής στη σύζυγο του «τρελού» σκηνοθέτη Ελένα Μπόναμ Κάρτερ.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε η Λίντα Γούλβερτον, η οποία είχε βάλει το χεράκι της σε πολλά γνωστά κινούμενα σχέδια του κινηματογράφου, όπως «Ο βασιλιάς των λιονταριών» και «Η πεντάμορφη και το τέρας». Το καστ συμπληρώνουν οι Στίβεν Φράι, ο Μάικλ Σιν που πρόσφατα υποδύθηκε τον κακό στη «Νέα Σελήνη», ο Αλαν Ρίκμαν εξίσου γνωστός από τον παραμυθένιο Χάρι Πότερ και ο Σερ Κρίστοφερ Λι. Το ρόλο της «Λευκής Βασίλισσας» έχει αναλάβει η Αν Χάθαγουεϊ. Η ταινία ως γνήσιο δημιούργημα του Τιμ Μπάρτον θα έχει μοναδικά πλάνα, έντονα χρώματα, όπως αυτά που έβαλε στο «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», και σκηνοθετική πρωτοτυπία, αναμενόμενη της δυναμικής του Μπάρτον. Στο soundtrack της ταινίας, ένα κομμάτι υπογράφει και το συγκρότημα Tokyo Hotel.  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: