Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Πλημμύρισε ο Έβρος

Πάνω από 6.000 στρέμματα με σπαράγγι, σιτηρά και μηδική πλημμύρισαν στην περιοχή Τυχερού του Έβρου, αφού έσπασε ανάχωμα του ποταμού. Την ίδια ώρα, άλλα 60.000 στρέμματα έχουν κατακλυσθεί σε ολόκληρο το νομό Έβρου από υπερχείλιση τοπικών χειμάρρων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι το ύψος της στάθμης βρίσκεται στα 5,52μ. στο Πύθιο (με όριο επιφυλακής τα 4,70 μ.), στα 4,30μ. στους Κήπους (με όριο επιφυλακής τα 3,60μ.) και στα 6,20μ. στο Πέταλο (με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ.). Μόνο στον Κυπρίνο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, είναι στα 2,97 μ. (με όριο επιφυλακής 4,80 μ.), κάτι που σημαίνει ότι δεν έρχονται άμεσα άλλες μεγάλες ποσότητες από βόρεια.

Στον Ερυθροπόταμο, στην περιοχή Διδυμοτείχου, η στάθμη μετρήθηκε στα 7,42μ., με όριο επιφυλακής τα 5,60 μ. και όριο συναγερμού τα 6,80 μέτρα. Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ωστόσο βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις βουλγαρικές αρχές, εδικά σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο φράγμα του Ιβαΐλοβγκραντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: