Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Τα χάπια θα μας στέλνουν SΜS!

Μια επανάσταση προοιωνίζεται για τη φαρμακευτική η υιοθέτηση της ιδέας ότι οι γυναίκες χρειάζονται φάρμακα διαφορετικά από τους άνδρες. Πολλοί επιστήμονες την υποστηρίζουν, ενώ από τις ΗΠΑ έρχονται φάρμακα- ξυπνητήρια που φωτίζονται, σφυρίζουν, μέχρι που σου στέλνουν SΜS για να μην τα ξεχνάς.
Φωτογραφία
Το... φάρμακο- ξυπνητήρι είναι μια εξέλιξη που έρχεται από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για συσκευασίες φαρμάκων που «μιλάνε», φωτίζονται, σφυρίζουν, μέχρι που στέλνουν και SΜS αν χάσεις το «ραντεβού» με το φάρμακο. Η εφημερίδα «Ουόλ Στριτ Τζέρναλ» έγραψε για μια σειρά από σχετικές ευρεσιτεχνίες που έχουν καταθέσει αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς τα ομιλούντα μπουκαλάκια περιμένουν για να μπουν στις αγορές και του υπόλοιπου κόσμου. Η συσκευασία χαπιών GlowCap, για παράδειγμα, έχει σώμα από γυαλί και έξυπνο καπάκι. Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις το χάπι, το καπάκι αρχίζει να εκπέμπει πορτοκαλί φως. Αν περάσει μια ώρα χωρίς κάποιος να το ξεβιδώσει, αρχίζει ένα ηχητικό σήμα, ένα «μπιπ» που γίνεται με την ώρα ολοένα και πιο επίμονο. Αν δεν σταθεί αρκετό ούτε αυτό, η συσκευασία στέλνει SΜS στο κινητό του ασθενούς ή κάποιου συγγενούς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: