Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φ. Κουβέλης: "Η Ευρώπη ή θα πορευτεί ενοποιημένη ή θα αρχίσει να μετράει διασπάσεις"

Σε δηλώσεις του για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολίασε:

«Η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους πορεύεται μέσα στη γκρίζα ζώνη των διαφορετικών και αντιτιθέμενων συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα. Η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση και αναμφισβήτητα αυτή η πολιτική κρίση της Ευρώπης διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ελλάδα.

Πρέπει να διεκδικηθεί πολιτική λύση για την κρίση χρέους της χώρας. Μια κρίση χρέους που πια είναι γενικευμένη. Η Ευρώπη, ή θα πορευτεί πολιτικά ενοποιημένη ασκώντας επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση ή θα αρχίζει να μετράει τις διασπάσεις της.»

Όσο για το φορολογικό, επεσήμανε: «Την ώρα που η παραοικονομία καλά κρατεί και η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να λεηλατεί το μόχθο του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση παίρνει δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα σε βάρος και πάλι των μεγάλων θυμάτων, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων. Είναι ανάγκη και η φοροδιαφυγή να παταχθεί και να ελαφρυνθούν τα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία χρόνια τώρα πληρώνουν τους φόρους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: