Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Φήμες για τέταρτο νεκρό ποδοσφαιριστή μετά την επίθεση στην ομάδα του Τόγκο


Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της εθνικής του Τόγκο, Κοντζόβι Ομπιλάλε, ήταν το τέταρτο θύμα της επίθεσης που δέχθηκε η αποστολή την περασμένη Παρασκευή, καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τζόναθαν Αγίτε, υπέκυψε στα τραύματά του.
Την είδηση επιβεβαίωσε και η γαλλική εφημερίδα «L'Equipe», ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η ομάδα του Ομπιλάλε τόνισε ότι ο παίκτης είναι ζωντανός και έχει μεταφερθεί τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Νοτίου Αφρικής.
Νωρίτερα, ο επιθετικός της ομάδας μίλησε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «RMC» για το θάνατο του συμπαίκτη του και την αποχώρηση της ομάδας από την Ανγκόλα και το Κόπα Αφρικα:
«Ο Ομπιλάλε είναι νεκρός. Ακόμα και αν φέρνατε τον πρόεδρο Ομπάμα, εμείς θα φύγουμε αμέσως. Θέλουμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού είναι στο πλευρό μας».

Η αποστολή του Τόγκο μετέβη στην Ανγκόλα ώστε να επιστρέψουν οι παίκτες στη χώρα, ενώ η ομοσπονδία έχει ζητήσει και από άλλες χώρες να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση, με στόχο να πιέσουν την αφρικανική ομοσπονδία για την αναβολή της.

Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα και Ακτή Ελεφαντοστού τάσσονται υπέρ της αναβολής του Κόπα Αφρικα, ενώ σύμφωνα με κάποια ξένα Μέσα εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση.
Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει ότι το συμβάν δεν πρόκειται να αναβάλει ή να ακυρώσει την διεξαγωγή του Κόπα Αφρικα, ενώ υπερ της διεξαγωγής της διοργάνωσης τάχθηκε και ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ.
«Δεν πιστεύω ότι μπορείς απλά να σταματήσεις μια διοργάνωση για κάποιο επεισόδιο, καθώς πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ανατμοιβή για εκείνους που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: