Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Διαστάσεις παίρνει στα ξένα ΜΜΕ η έκρηξη


Διαστάσεις παίρνει στα ξένα ΜΜΕ η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που σημειώθηκε στις 7:59 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η Αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:43 και προειδοποίησε για έκρηξη 17 λεπτά αργότερα.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου και στο παρακείμενο φυλάκιο, αφού το ωστικό κύμα κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής.
Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Οι πρώτες υποψίες της Αστυνομίας στρέφονται στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται. Το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία έδωσε λεπτομέρειες για τη βόμβα, προκειμένου να αποφευχθούν θύματα, παραπέμπει σε προηγούμενη προκήρυξη των «Πυρήνων», με την οποία η οργάνωση διευκρίνιζε ότι δεν έχει στόχο να προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες.
Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.
Περισσότερα στοιχεία για τις κινήσεις των δραστών ίσως προκύψουν από το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και το οποίο εξετάζεται.
Λίγη ώρα μετά την έκρηξη η αστυνομία αναγκάστηκε να εκκενώσει και τη Μεγάλη Βρετανία, έπειτα από δύο ακόμα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην Αμεσο Δράση, τόσο για το ξενοδοχείο όσο και για την περιοχή του Συντάγματος, τα οποία όμως αποδείχθηκαν φάρσα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_8211.html
 http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_8885.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_9040.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_8519.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_9053.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: