Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται"


" Το μήνυμα είναι πολύ απλό: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου που έφτασε στις 9.40 στη Βουλή  για να προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα αρχίσει σε λίγο.


Ο αυτοσχέδιο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ σε κάδο απορριμμάτων μπροστά από το μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη.
Στις 07.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Aγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Aγνωστου Στρατιώτη για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

"Κάποιοι επιδιώκουν το φόβο και τον πανικό. Δε φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Η Βουλή είναι χώρος υψηλού συμβολισμού για τους Έλληνες. Είναι χώρος αφύλακτος και θα παραμείνει αφύλακτος. Η Αθήνα είναι μία πόλη ασφαλής και δεν θα γίνει στρατοκρατούμενη. Αυτοί οι θρασείς που πραγματοποίησαν την ενέργεια να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα πολύ σύντομα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους", ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μετά το συμβάν.
"Κάποιοι θέλουν να παίξουν με τη δημοκρατία και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής στο Mega.
"Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΝ.
"Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό", αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.
"Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων “ROKETSAN”, η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγες… Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_8885.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_9040.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_8519.html
http://mediacopy.blogspot.com/2010/01/blog-post_9053.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: