Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αλ Κάιντα: «Εκδίκηση» για τις επιθέσεις στο Πακιστάν


Η αλ Κάιντα φέρεται να υποστήριξε ότι η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε βάση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν η οποία στοίχισε τη ζωή επτά πρακτόρων της CIA αποτέλεσε «εκδίκηση» για τους θανάτους μαχητών σε επιθέσεις από μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη στο Πακιστάν, ανακοίνωσε ο όμιλος παρακολούθησης της δραστηριότητας εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο SITE σήμερα Πέμπτη.
Ένας Ιορδανός, που κατονομάστηκε ως Χουμάμ Χαλίλ Άμπου Μουλάλ αλ Μπαλάουι και φέρεται να ήταν τριπλός πράκτορας (Ιορδανία- ΗΠΑ-αλ Κάιντα), πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος μέσα στη βάση, που βρίσκεται στην επαρχία Χοστ, την 30ή Δεκεμβρίου 2009 - η επίθεση ήταν η πιο αιματηρή για τη CIA από το 1983.
Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν Μουσταφά Άμπου αλ Γιαζίντ υποστήριξε πως ο βομβιστής έγραψε στην διαθήκη του πως η επίθεση είχε στόχο την εκδίκηση για τους «ενάρετους μάρτυρές μας» και κατονόμασε διάφορους εξτρεμιστές οι οποίοι έπεσαν νεκροί από πλήγματα αμερικανικών UAVs, σύμφωνα με το SITE.
Ανάμεσά τους ήταν ο Μπαϊτουλάχ Μεσούντ, ηγέτης των Πακιστανών Ταλιμπάν, που κατηγορείτο από το Ισλαμαμπάντ για μια σειρά επιθέσεων, περιλαμβανομένης κι εκείνης η οποία στοίχισε τη ζωή της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο τον Δεκέμβριο του 2007. Ο Μεσούντ σκοτώθηκε από πύραυλο που έπληξε το σπίτι του πεθερού του τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς.
Ένας ακόμη ήταν ο Άμπου Σάλεχ αλ Σομάλι, που φέρεται να ήταν μέλος της ηγεσίας της αλ Κάιντα και να είχε σχεδιάσει επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ο οποίος σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Βόρειο Ουαζιριστάν τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: