Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Όπρα Γουίνφρεϊ: (Mετα)κίνηση ματ

 Στη σκακιέρα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας η «βασίλισσα» Οπρα Γουίνφρεϊ κάνει τη μεγάλη κίνηση: εγκαταλείπει το δημοφιλέστατο σόου της και ετοιμάζεται να δοκιμαστεί στο δικό της καλωδιακό κανάλιΑπό τη Μάρω Βασιλειάδου


Με ό,τι καταπιάνεται η Οπρα, λένε στην πατρίδα της, το κάνει τέλεια. Ετσι κανένας δεν ξαφνιάστηκε από τις τελευταίες, εξαιρετικές κριτικές και τα βραβεία που απέσπασε η ταινία «Precious» (σε σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς), στην οποία έκανε την παραγωγή.
Και μολονότι το θέμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο (η πρωταγωνίστρια είναι μια κακοποιημένη, παχύσαρκη Aφροαμερικανίδα, ανύπαντρη, μητέρα και άνεργη), η κυρία-Μίδας, όπως χαρακτηρίζουν την Οπρα Γουίνφρεϊ, την άγγιξε· και αυτό το χρυσό άγγιγμα ίσως στείλει την ταινία μέχρι τα Οσκαρ. Αλλωστε με την ίδια τεράστια επιτυχία δεν στέφθηκε στο πρόσφατο παρελθόν η υποστήριξή της στον Μπαράκ Ομπάμα (του «πρόσφερε» πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους);
Κι όμως, η πολυεκατομμυριούχος κυρία Γουίνφρεϊ, 55 ετών πλέον, υπήρξε ένα κοριτσάκι που μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Μισισιπή. Γεννημένη από μια νεαρή ανύπαντρη μητέρα, η μικρούλα Οπρα Γκέιλ είχε στα πρώτα χρόνια της ταλαίπωρης ζωής της ένα ισχυρό στήριγμα, τη γιαγιά της Χάτι Μέι.
Αν και αυστηρή, αυτή η τρομερή γιαγιά έμαθε στην Οπρα να διαβάζει προτού κλείσει τα τρία της χρόνια και την πήγαινε ανελλιπώς στην εκκλησία κάθε Κυριακή. Η Χάτι Μέι ποτέ δεν ξαφνιάστηκε από την επιτυχία της εγγονής της στα μίντια. «Οταν ήταν μικρή έπαιζε παίρνοντας συνέντευξη από τα κοράκια που κάθονταν στον φράχτη του σπιτιού μας», έλεγε. Εκτοτε η Οπρα, που την κορόιδευαν οι συμμαθητές της επειδή φορούσε ρούχα φτιαγμένα από τσουβάλια, που στα εννιά της χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένειά της, που έμεινε έγκυος στα 14 αλλά έχασε το παιδί της, έκανε πολλά και απίθανα κατορθώματα.
Τριάντα δύο ετών ήταν ήδη εκατομμυριούχος «ανεβάζοντας» την περίφημη εκπομπή της, το «Oprah Winfrey Show», στο εθνικό δίκτυο των ΗΠΑ, και έβαζε τη δική της, αξεπέραστη σφραγίδα στα talk shows. Σήμερα θεωρείται, για τους Αμερικανούς, η πιο ισχυρή γυναίκα της χώρας, και μία από τις 100 σημαίνουσες προσωπικότητες που επηρέασαν την κοινωνία του 20ού αιώνα. Η Οπρα Γουίνφρεϊ, η βασίλισσα της Επικοινωνίας -με Ε κεφαλαίο-, διευθύνει μια χρυσοφόρο αυτοκρατορία στον τομέα της διασκέδασης, που συμπεριλαμβάνει την τηλεόραση, την κινηματογραφική παραγωγή (έχει την Harpo Productions), τον Τύπο (με δύο περιοδικά, το «Ο» και «O at Home»), το ραδιόφωνο (Oprah Radio), το Διαδίκτυο (oprah.com).
Ωστόσο, όταν ξεκίνησε το περίφημο σόου της, τον Σεπτέμβριο του 1986, κανείς δεν πόνταρε σε αυτήν: Τι δουλειά είχε μια ευτραφής μαύρη γυναίκα ανάμεσα στους ισχυρούς λευκούς άντρες της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας; (ΓΥΝΑΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: