Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Η ψυχραιμία των οδηγών έσωσε τους επιβάτες


Τυχεροί αποδείχθηκαν, μέσα στην ατυχία τους, 37 άτομα (35 επιβάτες και 2 οδηγοί), που επέβαιναν σε Ρουμάνικο τουριστικό λεωφορείο της εταιρίας «FILARET», το οποίο πήρε ξαφνικά φωτιά (!), κινούμενο στον «αυχένα» της Μελούνας(στο νέο δρόμο Ελασσόνας – Τυρνάβου) και κατευθυνόμενο προς Βουκουρέστι.
Μόλις οι επιβάτες αντιλήφθηκαν τις φλόγες και τους καπνούς στο πίσω μέρος του οχήματος, ενημέρωσαν τους 2 οδηγούς, που χωρίς να χάσουν χρόνο, σταμάτησαν το λεωφορείο σε παρακείμενο πάρκινγκ, και διέταξαν την εκκένωσή του.
Η υποδειγματική ψυχραιμία των οδηγών και των επιβατών είχε αίσιο αποτέλεσμα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Η μόνη απώλεια ήταν η καταστροφή των αποσκευών ενός εκδρομέα (όλοι οι υπόλοιποι πρόλαβαν και τις απομάκρυναν έγκαιρα, πριν καταστραφούν). Οι Ρουμάνοι ήταν εργαζόμενοι, που είχαν πάει για λίγες ημέρες στην Κρήτη για να δουν συγγενείς και συμπατριώτες τους και επέστρεφαν στο Βουκουρέστι, μέσω του γνωστού και βαρυφορτωμένου κυκλοφοριακά παρακαμπτηρίου δρόμου, μέσω Ελασσόνας.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αστυνομικών αρχών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου Ελασσόνας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών.
Με εντολή της περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Πόπης Γερακούδη, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, οι Ρουμάνοι εκδρομείς, μετά την απρόβλεπτη περιπέτειά τους, έτυχαν ζεστής φιλοξενίας και φροντίδας από το Δήμο Ελασσόνας. Αμέσως, στον τόπο του ατυχήματος, έφθασε λεωφορείο που παρέλαβε τους εκδρομείς και τους μετέφερε στην Ελασσόνα, όπου τους προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά και γεύμα, καθώς και κάθε διευκόλυνση. Όπως έγινε γνωστό, μετά το ατύχημα, ενημερώθηκε το αρμόδιο τουριστικό γραφείο στη Ρουμανία, που έστειλε άλλο λεωφορείο στην Ελασσόνα για να επαναπατρίσει τους άτυχους Ρουμάνους (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: