Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο για... ντομάτες και αγγούρια

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι του Καστελόριζου με τη συμπεριφορά υπαλλήλου του τελωνείου η οποία απειλεί να επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα στους κατοίκους που μεταφέρουν ντομάτες, αγγούρια και κηπευτικά από την Τουρκία.

Oπως τονίζει ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Flash, η υπάλληλος είναι καινούργια στο νησί και θεωρεί ότι οι κάτοικοί του με το να κάνουν αγορές από την Τουρκία, κάνουν λαθρεμπόριο. «Αυτό που συμβαίνει με τη συγκεκριμένη κυρία είναι ανήκουστο! Εμείς εδώ και χρόνια κάνουμε τα ψώνια μας από τα παράλια της Τουρκίας, γιατί είναι οι πιο κοντινές αγορές και αυτό είναι νόμιμο, μέχρι του ποσού των 175 ευρώ ανά κάτοικο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη υπάλληλος επιμένει ότι είμαστε παράνομοι και θέλει να μας βάλει πρόστιμα».

Οπως μάλιστα τονίζει ο κ. Πανηγύρης, οι κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού έχουν ζητήσει και επισήμως την απομάκρυνσή της και τη διενέργεια ΕΔΕ διότι, όπως λέει, είναι άκρως επικίνδυνη για το νησί: «Εχουμε στείλει δύο επιστολές στο υπουργείο Οικονομικών και περιμένουμε απάντηση. Τι να κάνουμε, δηλαδή; Είμαστε όλοι κι όλοι ογδόντα κάτοικοι το χειμώνα. Να πεθάνουμε από την πείνα επειδή η τελώνισσα νομίζει ότι κάνουμε λαθρεμπόριο;»

Το κωμικό της ιστορίας είναι πως, όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος του νησιού, ακόμα και η ίδια η υπάλληλος αγοράζει από τα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: