Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

"Οι συνάδελφοί μου είναι ξιπασμένοι"

Ο Μάκης Τσέλιος πήγε... Μέγαρο! Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας έφυγε από το Κολωνάκι και μας υποδέχθηκε στο καινούργιο ατελιέ του, που βρίσκεται κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Και εκεί μας άνοιξε την καρδιά του. Ο «Ιθακιώτης από τη Μύκονο», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Espresso της Κυριακής» σχολιάζει την ελληνική μόδα, τις αλλαγές στο πέρασμα των δεκαετιών και φυσικά δεν αφήνει στο απυρόβλητο το κράτος, το οποίο δεν αντιμετωπίζει τη βιομηχανία της μόδας όπως της αξίζει. Οσο για τους συναδέλφους του, πιστεύει έτσι απλά ότι είναι... ξιπασμένοι!
  
Αρχικά ζητήσαμε από τον Μάκη Τσέλιο να μπει στη χρονομηχανή και να μας διηγηθεί την πορεία του.
«Το 1974, δημιούργησα έναν οίκο μόδας μαζί με τον Μπίλι Μπο, που ξεκίνησε να δείχνει στην Αθήνα πώς πρέπει να ντύνεται ο κόσμος. Ξεκινήσαμε ένα μικρό μαγαζάκι με τον Βασίλη Κουρκουμέλη και μαζί βγάλαμε το καλλιτεχνικό του όνομα Μπίλι Μπο. Ηταν σε μια γωνιά της Αθήνας, που έμελλε να μεγαλώσει και να γίνει ένας μεγάλος οίκος μόδας, ο οποίος τάραξε τα νερά στην Αθήνα. Αλλαξε τη νοοτροπία του κοινού απέναντι στην ελληνική μόδα, έκανε τις κοπέλες και τα παιδιά να δείχνουν στον πατέρα και στη μητέρα τους πώς να ντυθούν, ενώ μέχρι τότε γινόταν το αντίθετο.

Κάνοντας αυτήν την κίνηση, ο οίκος μεγάλωσε, έγιναν επιδείξεις, ατελιέ, προχώρησε και έκανε πολλά καταστήματα και κατέληξε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σημαντικό όνομα πάνω στην ελληνική μόδα. Η εποχή ήταν δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα πολύ “παρθένα” για να μπορέσει να ευδοκιμήσει αυτό το καινούργιο είδος, η δουλειά που κάναμε τότε εμείς.

Μετά, ο Βασίλης έφυγε από τη ζωή κι εγώ δημιούργησα τον δικό μου οίκο με την επωνυμία μου. Εκτός από τη γυναικεία συλλογή, παρουσίασα pret a porter και σειρά νυφικών, ανδρική σειρά, κολεξιόν με λευκά είδη, εσώρουχα, χαλιά... Ετσι, ολοκληρώθηκα ως σχεδιαστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: