Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Ερχονται και νέες συλλήψεις

Νέες συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έρχονται τις επόμενες ημέρες, καθώς αναμένεται να ταυτοποιηθούν κι άλλα «ορφανά» μέχρι στιγμής δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στη «γιάφκα» στο Χαλάνδρι. Χθες συνελήφθη ο 26χρονος φοιτητής εφαρμοσμένων μαθηματικών του Πολυτεχνείου, αποτυπώματα του οποίου είχαν βρεθεί στο σπίτι του Χαλανδρίου.

Οπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες της «Espresso», οι ειδικοί επιστήμονες των εργαστηρίων της αστυνομίας βρίσκονται κοντά στην αποκάλυψη της ταυτότητας των ατόμων στα οποία ανήκουν τα «ορφανά» αποτυπώματα και σύντομα θα υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Ο 26χρονος συνελήφθη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στις 4.30 το απόγευμα της Τρίτης όταν καθώς όφειλε εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Σε βάρος του, από τον αναπληρωτή εφέτη ειδικό ανακριτή που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στις 31 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εντοπισθεί δακτυλικά αποτυπώματά του στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε CD-ROM που είχαν βρεθεί στη «γιάφκα Χαλανδρίου», καθώς ο 26χρονος φέρεται να συμμετείχε στις επιθέσεις κατά του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη και της νυν υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη.

Σε βάρος του 26χρονου είχαν ασκηθεί διώξεις για συμμετοχή στα επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας του Ελληνικού Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας στις αρχές του 2006 και γι’ αυτό το λόγο έδινε κάθε μήνα το παρόν στις αστυνομικές αρχές της περιοχής του. Καθώς λοιπόν ο νεαρός διέμενε μόνιμα στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης εμφανιζόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου.

Ο 26χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια του 2006 συνελήφθη μαζί με γνωστό αντιεξουσιαστή για τον εμπρησμό κλούβας των ΜΑΤ κοντά στη Βουλή. Ο τελευταίος, μάλιστα, θεωρείται ηγετική μορφή στο χώρο του και εκτός από τη συμμετοχή του σε επεισόδια έχει κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα (ληστείες), ενώ φέρεται να είναι αυτός που έδωσε στον Βασίλη Παλαιοκώστα το Καλάσνικοφ που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, στο Αλεποχώρι.

Μετά τη σύλληψή του ο 26χρονος οδηγήθηκε στις 10.30 το βράδυ ενώπιον του αναπληρωτή ειδικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στον ανακριτή, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και υποστήριξε ότι τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στο κομπιούτερ επειδή ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, με τον οποίο και διατηρεί κοινωνικές σχέσεις, του ζήτησε να το εγκαταστήσει. Οσο δε για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις εναντίον του Παναγιώτη Χηνοφώτη και της Λούκας Κατσέλη, ισχυρίστηκε ότι τότε βρισκόταν με τον πατέρα του για επαγγελματικές υποχρεώσεις στα Τρίκαλα. ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: