Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

"Ορφανός θησαυρός από 35 θυρίδες"

Ενας μικρός θησαυρός από χρυσά ρολόγια, βραχιόλια, δαχτυλίδια και άλλα κοσμήματα που είχε αφαιρεθεί από τραπεζικές θυρίδες με τη μέθοδο του ριφιφί παραμένει στα αζήτητα της Ασφάλειας για περισσότερους από έξι μήνες, αφού κανείς δεν τον έχει διεκδικήσει.

Ολα ξεκίνησαν βράδυ Σαββάτου στις 8 Αυγούστου, όταν πιάστηκε παγιδευμένος μέσα στο θησαυροφυλάκιο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 41-43, στην Καισαριανή, ένας 32χρονος «ποντικός» σεσημασμένος για διακεκριμένες κλοπές.

Οπως προέκυψε, ο επιτήδειος ληστής το πρωί της προηγούμενης ημέρας και ενώ η τράπεζα ήταν ανοιχτή, κατάφερε να μπει στο θησαυροφυλάκιο και παρέμεινε εκεί μέχρι που έφυγε κι ο τελευταίος υπάλληλος και ασφαλίστηκε η πόρτα. Τότε ο εισβολέας με εργαλεία διάρρηξης που είχε αποκρύψει σε θυρίδα, την οποία είχε νοικιάσει σε όνομα συνεργού του, έβαλε μπροστά το πανούργο του σχέδιο.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ άνοιξε τριάντα πέντε θυρίδες και συγκέντρωσε το περιεχόμενό τους σε δύο μεγάλους σάκους, τους οποίους στη συνέχεια τοποθέτησε στη θυρίδα που είχε νοικιάσει. Αμέσως μετά προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα με μικρές στοχευμένες εκρήξεις σε νευραλγικά σημεία, ωστόσο -ατυχώς για τον ίδιο- το ιδιοφυές σχέδιό του στην εφαρμογή του ήταν ατελές, καθώς το θησαυροφυλάκιο άντεξε.

Οι εκρήξεις ενεργοποίησαν τον συναγερμό, όμως οι υπάλληλοι ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο δεν διαπίστωσαν τίποτα ύποπτο. Τη δεύτερη φορά που ξαναχτύπησε ο συναγερμός, το απόγευμα πια της Κυριακής 9 Αυγούστου, οι ίδιοι υπάλληλοι που πήγαν για έλεγχο διαπίστωσαν ότι η πόρτα του θησαυροφυλακίου δεν άνοιγε και η εξωτερική της επιφάνεια ήταν υπερβολικά ζεστή.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα του θησαυροφυλακίου, γι’ αυτό ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΜΑΚ. Ετσι, με ειδικά κοπτικά μηχανήματα αστυνομικοί και πυροσβέστες πέρασαν στο εσωτερικό του θησαυροφυλακίου με τη μέθοδο του ριφιφί! Ανοιξαν μια τρύπα ικανοποιητικών διαστάσεων στον τοίχο του θησαυροφυλακίου και έκπληκτοι ανακάλυψαν τον παγιδευμένο «ποντικό».

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο συνεργοί του που τον περίμεναν έξω από την τράπεζα τράπηκαν σε φυγή αμέσως μόλις χτύπησε για πρώτη φορά ο συναγερμός και πέρασαν το ίδιο βράδυ τα σύνορα με τη Βουλγαρία, απ’ όπου και προήλθαν μαζί με τον παγιδευμένο συνεργό τους.

Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί κάλεσαν τους ιδιοκτήτες των θυρίδων να αναγνωρίσουν τους κρυμμένους θησαυρούς τους. Ωστόσο, ενώ τα περισσότερα χρυσαφικά αναγνωρίστηκαν από τους κατόχους τους, ένα αξιόλογο τμήμα τους είτε διεκδικήθηκε από περισσότερους του ενός είτε δεν αναγνωρίστηκε καθόλου. Αυτό είχε αποτέλεσμα να παραμένει δεσμευμένο και να μην αποδίδεται το σύνολο των κοσμημάτων, καθώς σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, για να αποδοθούν θα πρέπει να ταυτοποιηθεί μέχρι και το τελευταίο αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: