Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

4.000 αιτήσεις για 100 θέσεις "Ράμπο" κατά της διαφθοράς

Μια νέα ομάδα από 100 πτυχιούχους «Ράμπο» θα στελεχώσει τις υπηρεσίες Δίωξης Οικονομικού και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη μάχη εναντίον του μαύρου χρήματος.

Από τους 100 «Ράμπο» που πρόκειται να προσληφθούν, οι 65 θα είναι πτυχιούχοι Οικονομικών Σχολών, από τους οποίους οι 15 με ειδικότητα τα χρηματοοικονομικά, οι 15 τις φοροτεχνικές εφαρμογές, οι 16 τις τραπεζικές, οι 13 τα λογιστικά και οι 6 με ειδικότητα οικονομικός υγείας.

Από τους 35 «μάγους» της Πληροφορικής που θα μπουν στην αναδιοργανωμένη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 7 θα είναι καταρτισμένοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί - μηχανικοί υπολογιστών, 7 μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών και Πληροφορικής, 7 μηχανικοί τηλεπικοινωνιών και δικτύων και 14 με ειδικότητα διερεύνησης ψηφιακών πειστηρίων.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναρτήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών την 8η Φεβρουαρίου και μια δεκαήμερη παράταση ώστε να συγκεντρωθούν και να μπουν στο φάκελο κάθε ενδιαφερομένου όλα τα απαραίτητα έγγραφα και οι τίτλοι σπουδών. Παρά τα υψηλά στάνταρ και τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περισσότεροι από 4.000 πτυχιούχοι Οικονομικών Σχολών και Τμημάτων Πληροφορικής εκδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να ενταχθούν στο σώμα της αστυνομίας, με πρώτο μισθό που μόλις προσεγγίζει τα 1.000 ευρώ.

Η «πληθωρική» εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ένα διαγωνισμό που μόνο προνομιακός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένων των απαιτούμενων προσόντων, καταδεικνύει τη «δίψα» της κοινωνίας και ιδίως των νέων ανθρώπων για προοπτικές μόνιμης και σταθερής απασχόλησης, έστω και με χαμηλές απολαβές.

Η επιλογή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των επιτυχόντων.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: