Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ρουβάς - Ζουγανέλης δυναμώνουν την "Ελπίδα"


Οταν η αγάπη περισσεύει, «η θλίψις γίνεται χάρις και η χάρις άγγελος και μπορείς να αποκτήσεις μια ζωή με πράξεις ορατές για όλους» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης και τα παιδιά «γίνονται άνεμος για τον χαρταετό» που πετά ψηλά. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Ρουβάς κοντά στα παιδιά με καρκίνο. Και στη χώρα μας κάθε χρόνο νοσούν περισσότερα από 300 παιδιά από την επάρατη νόσο.
Γιάννης και Σάκης, Σάκης και Γιάννης αναζωογονούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την «Ελπίδα» στα παιδιά που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά και μοιράζονται μαζί τους τον ίδιο ουρανό που έχει τόσα πολλά αστέρια, τα οποία ζωγραφίζουν από κοινού. Ο,τι ώρα και να είναι, ακόμη και όταν η νύχτα κατεβάσει το σκοτεινό της πέπλο, οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες, οποτεδήποτε κληθούν, είναι εκεί, στο νοσοκομείο του συλλόγου της «Ελπίδας», με το χαμόγελο στα χείλη για να ατσαλώσουν τις παιδικές ψυχούλες που δίνουν τη σκληρή μάχη για τη ζωή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι δυο τους άφησαν στη μέση σοβαρά επαγγελματικά ραντεβού για να βρεθούν κοντά στους μικρούς τους φίλους αφού και οι δύο είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους. «Πιστεύω ότι είμαστε υπεύθυνοι απέναντι σε όλα τα παιδιά και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με πολλή στοργή» είχε δηλώσει παλιότερα ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων και γνωστός συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, ο οποίος συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή που μεριμνά για τα έσοδα από πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα παιδιά με καρκίνο του συλλόγου «Ελπίδα», εξομολογήθηκε στην «Espresso»: «Οι άνθρωποι της “Ελπίδας” όλο το 24ωρο είναι σε ετοιμότητα για πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται στα παιδιά με καρκίνο. Αρκετές φορές μάλιστα για να πειστούν τα παιδιά να υποβληθούν στις επώδυνες θεραπείες, όπως χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά επιζητούν την ψυχολογική υποστήριξη από καλλιτέχνες που αγαπούν. Μεταξύ αυτών, είναι ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Ρουβάς, οι οποίοι σπεύδουν ταχέως στο νοσοκομείο -ό, τι ώρα και να ’ναι- και συμπαρίστανται στα παιδιά. Τους αλλάζουν την ψυχολογία προς το καλύτερο. Ο Ζουγανέλης μάλιστα τα κάνει να λύνονται από τα γέλια. Δεν είναι παιχνίδια που ικανοποιούν παιδιά. Είναι αγάπη γεμάτη ευσπλαχνία. Αγάπη ταπεινή...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: