Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 25 Απριλίου 2010


Περιβαλλοντικό έγκλημα στον Κορινθιακό

Περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται στον Κορινθιακό κόλπο, οικοσύστημα με σημαντική βιοποικιλότητα. Πλήθος υδρόβιων οργανισμών, όπως τα τέσσερα είδη δελφινιών της Ελλάδας, βρίσκουν καταφύγιο σε αυτήν την κλειστή θάλασσα, ενώ σπάνια προστατευόμενα οικοσυστήματα όπως η “κήποι” των κοραλλιών και τα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, με τα μακριά, σαν σερπαντίνες φύλλα, συνθέτουν το τοπίο στον πυθμένα του κόλπου.
Σήμερα, όμως, ο ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας τόπος αυτός, στις ακτές του οποίου άνθισαν οι Δελφοί, Κόρινθος, Ναύπακτος, Σικυών, Αίγιο και Γαλαξίδι, αργοπεθαίνει. Βαριές βιομηχανίες, υπεραλίευση και συρόμενα εργαλεία, έντονη οικιστική πίεση, μεταλλευτικές και λατομικές δραστηριότητες, διαρκώς ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, το έδαφος και το νερό με φθόριο, θείο, μόλυβδο και καρκινογόνα Πολυκυκλικά Αρωματικών Υδρογονονανθράκων, καθιστώντας την περιοχή μια από τις πλέον ρυπασμένες της χώρας. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: